Kauno švietimo įstaigų darbuotojai kviečiami registruotis skiepams nuo COVID-19

Lietuvoje spartėjant COVID-19 vakcinacijos tempams, atitinkamai koreguojamas bei pildomas prioritetinių grupių sąrašas. Siekiant kaip įmanoma greičiau grįžti prie įprasto vaikų ugdymo proceso, visoje šalyje prioritetine tvarka pradedami skiepyti švietimo darbuotojai. Tarp jų pirmenybė teikiama tiems, kurie ir per karantiną turi tiesioginį kontaktą su auklėtiniais.

Nuo vakcinacijos pradžios Kaune paskiepyta beveik 9,8 tūkst. žmonių. Pirmieji paskiepyti tiesiogiai su COVID-19 pacientais susiduriantys medikai, dirbantys ligoninėse, mobiliajame patikros punkte, karščiavimo klinikoje, mobiliosiose komandose.

Vakcinų jau sulaukė socialiniai darbuotojai, laboratorijų darbuotojai, koronaviruso protrūkius tiriantys NVSC specialistai, slaugos ligoninių personalas ir pacientai, globos įstaigų darbuotojai bei gyventojai. Praėjusią savaitę vakcinų sulaukė asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, odontologai. Šiuo metu baigiami skiepyti vaistininkai.

Toliau prioritetinėje eilėje – švietimo įstaigų darbuotojai. Į šią grupę patenka pedagogai, turintys tiesioginį kontaktą su mokiniais bei tie, kurie tiesioginį kontaktą turės atnaujinus mokyklų darbą. Pirmiausia ypatingas dėmesys bus skiriamas lopšelių-darželių auklėtojams, ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ir specialiųjų poreikių mokinių ugdymo specialistams.

Toks sprendimas padės užtikrinti mokytojų ir mokinių saugumą bei leis greičiau grįžti prie įprasto ritmo, organizuojant kontaktinį ugdymą mokyklose gyvai.

Prieš vakcinaciją Kauno pedagogai turi galimybę užsiregistruoti ir greitiesiems serologiniams antikūnų testams, kurie parodo, ar žmogaus organizme nėra susiformavęs imunitetas COVID-19 ligai. Mokytojai, kurių testo atsakymas neigiamas (tai reiškia, kad imuniteto virusui dar nėra), gali registruotis skiepams.

Kad šios procedūros vyktų greičiau ir paprasčiau, tiek serologiniams testams, tiek vakcinacijai registruotis galima internetu specialioje platformoje sveikas.kaunas.lt.

Užpildytas formas su aktualiais duomenimis ir vakcinuotis pageidaujančių asmenų sąrašais turi pateikti vienas įstaigos darbuotojas, jungdamasis prie sistemos per elektroninius valdžios vartus. Užregistruoti asmenys gaus trumpąsias SMS žinutes su registracijos numeriu bei visa reikiama informacija apie skiepijimo vietą, datą ir laiką.

Atlikę testą ir antikūnų neturintys prioritetinės grupės atstovai, išreiškę norą skiepytis, į sąrašus įtraukiami be papildomos registracijos vakcinacijai.

 

Daugiau informacijos apie koronaviruso statistiką ir situaciją Kaune galima rasti svetainėje svarbu.kaunas.lt.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content