Kaune startavo registracijos platforma skiepams nuo COVID-19: eilė asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams

Šalyje įsibėgėjant COVID-19 vakcinacijai, vis daugiau su didžiausia rizika susiduriančių žmonių sulaukia savo eilės skiepytis. Siekiant užtikrinti skaidrią ir operatyvią registraciją, Kaune parengta speciali platforma internete: sveikas.kaunas.lt. Griežtai laikantis nustatytų prioritetų, įmonės, įstaigos bei kitos organizacijos čia turi pateikti detalius sąrašus darbuotojų, kurie pageidauja skiepytis. Šiuo metu renkami duomenys iš visų mieste veikiančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų.

Praėjusią savaitę Kaune paskiepyti priešakinėse linijose dirbantys mobiliojo patikros punkto, karščiavimo klinikos, mobiliųjų komandų medikai, taip pat globos ir slaugos įstaigų pacientai ir personalas, socialiniai darbuotojai. Pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintą tvarką, toliau skiepijami koronaviruso infekcijos tyrimus atliekantys laboratorijų darbuotojai ir kiti su šia funkcija susiję medikai, taip pat COVID-19 atvejus tiriantys ir į šios ligos židinius vykstantys specialistai.

Šiuo metu pradėta registracija asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų vakcinacijai – nuo šeimos klinikų, odontologijos kabinetų iki kitų tokią licenciją turinčių medicininės paskirties įstaigų.

Visos Kauno mieste veikiančios asmens sveikatos priežiūros įstaigos kviečiamos teikti skiepytis pageidaujančių darbuotojų sąrašus. Kol vakcinos prieinamumas gana ribotas, prioritetas teikiamas patiriantiems didesnę riziką.

Asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų sąrašų laukiama specialiai tam skirtoje interneto svetainėje sveikas.kaunas.lt.

Užpildytas formas su aktualiais duomenimis ir vakcinuotis pageidaujančių asmenų sąrašais turi pateikti vienas įstaigos darbuotojas, jungdamasis prie sistemos per elektroninius valdžios vartus. Užregistruoti asmenys gaus trumpąsias SMS žinutes su registracijos numeriu bei visa reikiama informacija apie skiepijimo vietą, datą ir laiką.

Toliau prioritetinių gyventojų grupių sąraše seks eilė vaistinių darbuotojams. Apie jiems skirtus naujus kvietimus registruotis Kauno miesto savivaldybė praneš artimiausiu metu.

Į COVID-19 vakcinavimo prioritetinį sąrašą įtraukti gyventojai ir skirtingų profesijų atstovai bei atitinkamų įstaigų vadovai raginami sekti reguliariai atnaujinamą informaciją interneto svetainėje kaunas.lt.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content