Dėl filmavimo darbų Kaune bus ribojamas transporto ir pėsčiųjų eismas

Kauno miestas vis dažniau tampa filmavimo aikštele tarptautinio masto kino projektams. Prancūzijos kino gamybos kompanija Super 8“ drauge su Lietuvos kino gamybos įmone Virtus Mediae“ kitos savaitės pradžioje Kaune filmuos vaidybinį filmą „Kompromat“.

Filme pasakojama 2016 metais įvykusi tikra istorija. Irkutske (Rusija) įkurtų Prancūzijos kultūros namų direktorius Yoann Barbereau politiniais sumetimais buvo neteisingai apkaltintas ir nuteistas kalėti. Siekdamas išvengti suklastotų kaltinimų bei gręsiančio pavojaus savo gyvybei jis turėjo slapta pabėgti.

„Tai jaudinanti, įdomi ir įtraukianti istorija, nagrinėjanti sudėtingas meilės, draugystės ir žmogiško ryžto bei atkaklumo temas. Prancūzijoje Yoan Barbereau istorija yra puikiai žinoma, apie ją jau yra išleista knyga, o šiuo filmu tikimasi sulaukti ir tarptautinio susidomėjimo“, – pasakojo Kauno filmų biuro vadovas Aurelijus Silkinis.

Ateinančios savaitės pradžioje dėl intensyvių darbų filmavimo aikštelėse numatomi trumpalaikiai pėsčiųjų ir eismo ribojimai. Gruodžio 7 d. nuo 7 iki 16 val. bus draudžiamas eismas A. Mickevičiaus gatvės atkarpoje nuo Kęstučio g. iki Laisvės alėjos.

„Tą pačią dieną Kęstučio gatvėje nuo 11 iki 15 val. filmavimo metu kelioms minutėms stabdysime tiek automobilių, tiek ir pėsčiųjų eismą. Tas pats veiksmas nuo 16 iki 20 valandos bus atliekamas ir miesto pakraštyje, Balčkalnio gatvėje prie degalinės „Punia“. Iš anksto atsiprašome gyventojų už galimus nepatogumus ir dėkojame už supratingumą. Neabejoju, kad tiek kauniečiai, tiek ir visi filmų mėgėjai šiuos momentus su malonumu prisimins, vėliau atpažindami mūsų miesto erdves pasaulinio kino ekranuose“, – teigė A. Silkinis.

Antradienį (gruodžio 8 d.) nuo 7 iki 16 val. bus draudžiamas eismas M. Jankaus ir V. Kudirkos gatvių sankirtoje (prie M. Jankaus g. 2 pastato).

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content