Karščiavimo klinika Kaune dvigubina pajėgumus: mažins krūvį greitajai pagalbai ir ligoninėms

Visoje šalyje daugėjant susirgimų koronavirusine infekcija, Kaune nuo pavasario veikianti  Karščiavimo klinika stiprina būtinųjų paslaugų teikimą čia su gydytojo siuntimu atvykstantiems karščiuojantiems pacientams. Žemuosiuose Šančiuose įkurtoje įstaigoje priimami pacientai jaučiantys kvėpavimo takų infekcijoms būdingus simptomus. Šitaip siekiama sumažinti ligoninių priimamųjų bei Greitosios medicinos pagalbos stoties medikams tenkantį krūvį.

Dvi medikų komandos

„Kauno miestas vienas pirmųjų šalyje kovo gale startavo su Karščiavimo klinika ir jos veiklą nenutrūkstamai tęsia toliau. Paslaugos čia buvo teikiamos ir kitų savivaldybių gyventojams. Matant augančius pacientų srautus, atitinkamai didinamos ir personalo pajėgos. Tai ne tik užtikrins gyventojams prieinamą gydymą, bet ir padės sumažinti krūvį, tenkantį Kauno ligoninių priėmimo skyriams bei greitosios pagalbos medikams. Jie dirba tikrai sudėtingomis sąlygomis, todėl nuolat ieškome galimybių padėti“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Karščiavimo klinika leidžia efektyviau atskirti ligonius, galimai sergančius lengva COVID-19 forma nuo „pagavusiųjų“ eilinį peršalimą. Čia dirbantys specialistai aprūpinti visa reikiama įranga saugiam karščiuojančių gyventojų priėmimui, plaučių rentgenoskopijai, kraujo ir PGR tyrimams. 

Viena gydytojų komanda per pamainą aptarnauja apie porą dešimčių karščiuojančių pacientų. Jie į Karščiavimo kliniką priimami kasdien nuo 8 iki 12 val. 

Nuo šios savaitės klinikoje dirba jau dvi medikų komandos, atitinkamai aptarnausiančios keliskart daugiau žmonių. Atsiradus dar didesniems pacientų srautams, darbą pradėtų ir trečioji brigada. Ji dirbtų popietinėje pamainoje, nuo 12 iki 16 val. 

Tik su gydytojo siuntimu

Kauno miesto poliklinikos Šančių padalinyje (A. Juozapavičiaus pr. 72; įvažiavimas – iš Siūlų gatvės) veikianti Karščiavimo klinika įsikūrusi atskirame pastato korpuse. Lankytojai į patalpas patenka per atskirą įėjimą. Įstaigos patalpos saugiai izoliuotos nuo greta veikiančios poliklinikos.

Vizitui į Karščiavimo kliniką registruojami tik šeimos gydytojo ar greitosios pagalbos medikų siuntimą turintys pacientai. Pajutus viršutinių kvėpavimo takų infekcijoms būdingus simptomus – gerklės skausmą, šaltkrėtį, kosulį, pasunkėjusį kvėpavimą bei didesnę nei 37,8⁰ C temperatūrą, – asmuo visų pirma turi kreiptis į savo šeimos gydytoją nuotolinei konsultacijai.

Įvertinus gautus nusiskundimus ir simptomų visumą, gydytojas nuspręs ar pacientui skiriamas gydymas nuo peršalimo, ar vis tik reikia atlikti išsamesnius tyrimus dėl koronavirusinės infekcijos. Siuntimas vizitui užpildomas elektroniniu būdu, o jį gavęs Karščiavimo klinikos koordinatorius susisiekia su kiekvienu pacientu jo nurodytu telefonu. 

Atvykimas – automobiliu

Karščiavimo klinikoje peršalimo simptomus jaučiantys pacientai apžiūrimi gydytojų. Priklausomai nuo sveikatos būklės ir tyrimų rezultatų, asmuo išleidžiamas į saviizoliaciją namuose arba nukreipiamas į kitas gydymo įstaigas.

Jei karščiuojantis pacientas į kliniką negali atvykti nuosavu automobiliu arba būti atvežtas šeimos nario, dėl pervežimo paslaugos gali kreiptis į Kauno miesto savivaldybę tel. 8-677 94119 nuo 8 iki 20 val. kasdien. 

Gyventojai į Karščiavimo kliniką privalo atvykti tiksliai nustatytu laiku bei laikytis visų saugumo priemonių – dėvėti apsaugines kaukes, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo bei būtinosios rankų higienos. 

Norėdami atšaukti savo vizitą, pacientai raginami apie tai informuoti Karščiavimo klinikos koordinatorių. Atsilaisvinusi vieta bus pasiūlyta kitam pacientui.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content