COVID-19 situacija Kauno mokyklose stabilizavosi – priešmokyklinukai ir pradinukai grįžta į klases

Po savaitę trukusio nuotolinio mokymosi „nulinukai“ ir pradinių klasių auklėtiniai Kauno mieste nuo pirmadienio (lapkričio 9 d.) sugrįš į mokyklų suolus. Tokio sprendimo prieita konstatavus, kad situacija ugdymo įstaigose stabilizavosi, o tarp mažiausiųjų fiksuoti koronaviruso židiniai – suvaldyti. Pasak specialistų, savaitę trukusios rudens atostogos ir po jų sekęs mokymasis – pasiteisino.

Kauno mieste pasitelktos priemonės COVID-19 ligos plitimui mažinti bendrojo ugdymo mokyklose davė apčiuopiamų rezultatų. Sergančių mokinių skaičiai ženkliai sumažėjo.

Atsižvelgiant į tai, praėjusią savaitę išleistas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas dėl nuotolinio ugdymo nuo kitos savaitės netenka galios. Pradinių klasių ir priešmokyklinio ugdymo auklėtiniai ateinantį pirmadienį grįžta į mokyklas.

„Rudens atostogos ir prie jų pridėta viena savaitė mokymosi iš namų davė teigiamą efektą. Dvi savaitės yra tas izoliacijos laikotarpis, po kurio mokiniai gali grįžti į mokyklas maksimaliai sumažintos rizikos sąlygomis. Dar svarbiau apsaugoti mokytojus, tarp kurių – nemažai vyresnio amžiaus pedagogų. Jaučiamės padarę savalaikį sprendimą, kuris prisidėjo užbėgant galimoms grėsmėms už akių. Tokie veiksmai būtų neįmanomi be tėvelių geranoriškumo, tad esame dėkingi kauniečiams už supratingumą ir pastangas“, – kalbėjo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Nuotolinis mokymas pradinukams ir priešmokyklinukams Kauno mieste buvo įvestas atsižvelgus į praėjusią savaitę gautas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų rekomendacijas. Pasak jų, vieni didesnių ir dažnesnių ligos proveržių fiksuoti būtent ugdymo įstaigose, todėl iškart po atostogų grįžti prie įprasto ugdymo mokyklos suoluose būtų buvę pernelyg rizikinga. Juolab kad ši darbo savaitė buvo trumpesnė ir nuotolinis ugdymas tetruko 4 dienas.

Per spalį vien tarp pradinių klasių mokinių Kauno mieste buvo nustatyta 31 koronaviruso infekcijos atvejis. Dar 21 vaikas susirgo amžiaus grupėje iki 7 metų. Per pastarąsias dvi (atostogų ir nuotolinio ugdymo) savaites šis skaičius sumažėjo tris kartus. Tarp Kaune sergančių vaikų pradinukai ir priešmokyklinukai sudaro kiek daugiau nei penktadalį (apie 21 proc.) visų atvejų. Beje, praėjusį mėnesį COVID-19 diagnozuota ir 54 miesto pedagogams.

„Nuotolinį pradinukų ugdymą planuota tęsti iki vietinio karantino pabaigos Kaune – lapkričio 11 dienos. Vis dėlto, nuo šeštadienio Lietuvoje įvedant visuotinį karantiną, ši data netenka prasmės, o tikslas išlaikyti vaikus dvi savaites be tiesioginio kontakto mokyklų klasėse – jau pasiektas. Taigi anksčiau laiko baigiant mokymąsi iš namų, raginame atkreipti dėmesį tėvelius, kurie turi nedarbingumo pažymas, galiojančias iki kito trečiadienio. Siūlytume susitvarkyti šiuos dokumentus, kad vėliau nekiltų problemų dėl išmokų už kitos savaitės dienas, kuomet vaikai jau bus sugrįžę į mokyklas“, – pridūrė E. Andriuškienė.

Vyresni (5–12 klasių) mokiniai toliau mokslus tęs mišriu būdu, pakaitomis derinant nuotolinį ir kontaktinį ugdymą. Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją bendrojo ugdymo įstaigose, kuri šiuo metu stabilizavosi, kol kas papildomų priemonių imtis nenumatoma.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content