Kaunas tęsia tradiciją: apdovanotos trys Metų mokytojos

Šių dienų situacija pakoregavo Tarptautinės mokytojų dienos scenarijų, tačiau nesukliudė įgyvendinti gražios tradicijos – padėkoti ir apdovanoti ypatingai nusipelniusius Kauno pedagogus. Trims mokytojoms įteiktos premijos ir mero padėkos už iniciatyvas bei pasiekimus savo kasdieniniame darbe. Paprastai iškilminga ceremonija vykdavo šventiniame koncerte „Žalgirio“ arenoje arba savivaldybės Didžiojoje salėje, tačiau šįkart sveikinimai keliavo tiesiai į mokyklas.

Savo profesijos ambasadorės

Mokytojų apdovanojimai – jau beveik dešimtmetį puoselėjama iniciatyva, kuomet miestas simboliškai nusilenkia mokytojams už jų praktinius nuopelnus, aktyvumą ir kūrybiškumą darbe bei bendruomenėje, aukštus mokinių pasiekimus bei vertybių ugdymą

Iki šiol mokytojų pagerbimo ir apdovanojimų šventė vykdavo savivaldybės Didžiojoje salėje arba „Žalgirio“ arenoje, tačiau dėl pandeminių iššūkių šiųmetiniai šviesuoliai pasveikinti kolegų ir auklėtinių apsuptyje – savo darbovietėse. Spalio 5-ąją, minint Tarptautinę mokytojų dieną, Kauno miesto tarybos narė Ligita Valalytė miesto vardu sveikino visą padagogų bendruomenę, o metų mokytojoms įteikė mero padėkas bei gėlių puokštes. Kiekvienai laureatei taip pat paskirta 1000 eurų premija.

„Kauno mokytojai – savo srities ambasadoriai. Jie yra gerieji pavyzdžiai tiek kolegoms, tiek ugdomai jaunajai kartai. Su didele meile ir rūpesčiu dalinama patirtis, dinamiškas darbas, kūrybiškumo ir individualumo skatinimas yra tik maža dalis to, kuo jie kasdien apdovanoja mūsų vaikus. Turimos priemonės ar aplinka jiems tėra papildomas arsenalas pažangai, bet visa tikroji jėga – gebėjime būti autoritetu vaikams ir susikalbėti su jais“, – teigė L. Valalytė.

Kūrybiškas požiūris į edukaciją

„Apie Metų mokytojus girdėjome gražiausius žodžius ne tik iš akademinės bendruomenės, bet ir iš mokinių bei tėvelių. Didžiuojamės, kad taip atsakingai atliekate savo darbą ir linkime, kad tiek jus, tiek jūsų kolegas visuomet lydėtų kūrybiškumas, kantrybė ir išmintis“, – sveikindama mokytojus kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Metų mokytojos titulą šiemet pelnė Kauno lopšelio-darželio „Aušrinė“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja-metodininkė Kazimiera Kasiulevičienė. Ji apdovanota už ilgametę pedagoginę veiklą, mažųjų kauniečių įtraukimą į edukacinius projektus. Savo srities profesionalė nuolat skatina auklėtinių kūrybiškumą, inovatyvų ir aktyvų įsitraukimą į veiklas tiek pamokų metu, tiek ir už klasės ribų. 

Kauno S. Daukanto progimnazijos anglų kalbos mokytojai ekspertei Almai Rimkevičei premija ir padėka įteikta už kryptingą ugdomąją veiklą. Mokytojos pasiekti rezultatai, tikslingas darbas su projektais ir nuolatinis kompetencijų kėlimas yra tapęs pavyzdžiu visai progimnazijos pedagogų bendruomenei. Aukšti auklėtinių mokymosi rezultatai taip pat kalba apie udymo nuoseklumą ir gebėjimą sudominti vaikus į daugybę taisyklių ir gramatikos išimčių turinčias kalbos pamokas pažvelgti naujai ir žaismingai.

Irina Lazauskienė, Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų choreografijos mokytoja-metodininkė, kolektyvo „Vėtra“ meno vadovė apdovanota už ilgametę kūrybinę veiklą. Choreografė nuosekliai garsina Kauno miestą nacionaliniu mastu, su savo auklėtiniais skindama pergales modernaus, šiuolaikinio ir klasikinio šokio kategorijose. Mokytojos sudaryta programa padeda vaikams ne  tik lavinti kūrybiškumą, saviraiškos poreikius, bet ir skatina pasitikėjimą savimi, socialinį aktyvumą, dalyvaujant kultūriniame miesto gyvenime. 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content