Į Kauno viešąjį transportą grįžta prekyba bilietais ir keleivių įlipimas pro priekines duris

Kauno miesto viešajame transporte nuo rugsėjo 23 d. keleiviai vėl galės įsigyti bilietus iš vairuotojų ir įlipti pro priekines duris. Tokio sprendimo prieita konstatavus, kad Kauno savivaldybėje šiuo metu sėkmingai suvaldyta epidemiologinė situacija ir galimos rizikos yra sumažintos iki minimumo. Be to, diegiamos naujovės keleivių kontrolėje.

Imtasi papildomų priemonių

Kaune, keliaudami autobusais ir troleibusais, keleiviai kaip niekada anksčiau turi plačias galimybes sumokėti už važiavimą pažymint bilietą programėle „Žiogas“ ar naudojantis Kauniečio kortele. Vis dėlto rugsėjį, miestiečiams sugrįžus į darbus ir mokslus, atsiranda vis daugiau iš anksto kelione nepasirūpinusių žmonių.

Keblu susiorientuoti ir į miestą atvykstantiems svečiams. Šie dažniausiai tikisi už kelionę susimokėti įsigydami bilietą transporte. Dėl COVID-19 pandemijos sustabdžius vienkartinių bilietų pardavimą transporte, sulaukta keleivių nepasitenkinimo.

„Suprasdami tokį poreikį ir vertindami situaciją, įrengėme plastikines bei stiklines vairuotojų kabinų sieneles, atskiriančias juos nuo keleivių srauto – pasirengėme saugiai prekiauti bilietais. Sugrąžinus keleivių įlipimą pro priekines duris, efektyviau vėdinsis autobusų ir troleibusų salonai, bus daugiau vietos keleiviams. Vis dėlto svarbu prisiminti, kad bilietais reikia pasirūpinti iš anksto, viešajame transporte būtina dėvėti apsaugines kaukes ir stengtis laikytis saugaus atstumo. Taigi įlipus pro priekines duris ir pažymėjus bilietą, keleiviai turėtų praeiti tolyn į salono vidų“, – aiškino bendrovės „Kauno autobusai“ rinkodaros direktorius Karolis Dekeris.

Reguliariai vykdo dezinfekciją

Iki šiol Kauno viešajame transporte nenustatyta nė vieno COVID-19 užsikrėtimo atvejo, taip pat jau kuris laikas nefiksuota jokių ligos požymių ir pačioje bendrovėje bei jos aplinkoje. Dėl to nuspręsta autobusuose ir troleibusuose padidinti vietų skaičių keleiviams, tuo pačiu sustiprinant kaukių dėvėjimo kontrolę.

Dabartinė situacija leido sugrįžti ir prie įprastos keleivių įlaipinimo bei bilietų pardavimo tvarkos.

Kauno miesto autobusuose ir troleibusuose toliau kasdien atliekama transporto priemonių dezinfekcija, o keleiviams ties priekinėmis ir vidurinėmis durimis įrengti rankų dezinfekavimo skysčio dozatoriai.

Efektyvesnė keleivių kontrolė

Keleivių laukia ir naujovė – kontrolieriai iš anksto galės blokuoti bilietų žymėjimą, tad čia turėtų ypač suklusti vadinamieji „zuikiai“, o visuomet sąžiningai bilietus žymintiems keleiviams pokyčiai bus tiesiog nejuntami.

Nuo šiol kontrolieriai savo darbe pasitelks naujus įrenginius, kuriais blokuos bilietų žymėjimą programėlėje ,,Žiogas“. Specialūs prietaisai leidžia identifikuoti visas į stotelę artimiausiu metu atvyksiančias transporto priemones ir jose iš anksto užblokuoti bilietų žymėjimą.

„Tikimės, kad gražinama įprasta įlipimo tvarka, prekyba bilietais, o taip pat ir geriau išvėdintas viešojo transporto salonas bei tikslesnė keleivių kontrolė prisidės prie miestiečių kelionės komforto ir vis daugiau žmonių sugrįš prie įpročio mieste važinėti viešuoju transportu“, – teigė K. Dekeris.

Visiems keleiviams privalu bilietus pažymėti įlipant į autobusą ar troleibusą. Atidėjusieji šią prievolę, rizikuoja nesuspėti pažymėti bilieto ir sulaukti baudų. Programėle ,,Žiogas“ pažymėtus bilietus kontrolieriai nuskaitys savo naujaisiais įrenginiais, tad patikrinimai vyks kur kas greičiau. Keleiviams tereikės parodyti išmanųjį telefoną ar elektroninį bilietą nuskaitymui.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content