Kaune patikrinta apie 80 proc. šilumos tiekimo tinklų

Kasmet pasibaigus šildymo sezonui, mieste pradedami pasiruošimo kitam šildymo sezonui darbai. Šilumos tiekimo įmonės vykdo tinklų hidraulinius bandymus, kurių metu nustatomos ir sutvarkomos silpnosios vamzdynų vietos. Deja, šie darbai neapsieina be laikino karšto vandens tiekimo sustabdymo vartotojams.

Anksčiau šis sustabdymas trukdavo iki 2 savaičių. Dabar Kaune, bendrovei „Kauno energija“ įdiegus naujas tikrinimo technologijas bei suskirsčius tinklą į atskiras 46 zonas, karšto vandens netiekimo laikas sutrumpėjo vidutiniškai iki 2 dienų. Jei neprireikia remonto darbų, karštas vanduo išjungiamas tik dienai ir gyventojai, grįžę po darbų, karštą vandenį jau randa įjungtą.

Iki rugpjūčio 12 dienos bendrovės „Kauno energija“ specialistai jau patikrino apie 80 proc. visų miesto ir rajono šilumos tiekimo tinklų. Ateinančią žiemą šie tinklai pavojaus neturėtų kelti. Likusi tinklų dalis bus baigta tikrinti iki rugsėjo pabaigos. Visi darbai vykdomi pagal suplanuotą grafiką.

Visos probleminės tinklo vietos nustatomos padidinant slėgį vamzdynuose. Silpnesnės jų vietos šio slėgio neatlaiko ir trūksta, taip parodydamos, kur reikia remontuoti. Tinklui veikiant normaliu režimu, slėgis būna gerokai mažesnis ir trūkio pavojus faktiškai eliminuojamas.

Per šiemet jau įvykdytus hidraulinius bandymus jau nustatytos 111 probleminių vietų ir trūkių, kurie operatyviai sutvarkyti ir žiemą rūpesčių jau neturėtų kelti. Taip pat, hidraulinių bandymų metu išaiškinami ir nesankcionuoto šilumos vartojimo atvejai.

Hidraulinių bandymų ir planinių remontų metu taip pat keičiama uždaromoji armatūra, kompensatoriai bei susidėvėjusios vamzdynų atkarpos. Kasmet, pasibaigus šildymo sezonui, iki spalio mėnesio Kauno šilumininkams tenka patikrinti daugiau nei 400 kilometrų po visu miestu išsiraizgiusių šilumos tiekimo tinklo vamzdynų.

Visa informacija apie hidraulinius bandymus ir planinius remontus skelbiama bendrovės interneto svetainėje www.kaunoenergija.lt, skiltyje „Paslaugų teikimo stabdymai / atnaujinimai“.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content