Koncertinei įstaigai „Kauno santaka“ toliau vadovaus Vaidas Andriuškevičius

Kauno miesto savivaldybės skelbtą konkursą eiti koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ vadovo pareigas laimėjo pirmąją kadenciją baigiantis vadovas, trombonininkas ir pedagogas Vaidas Andriuškevičius. Muzikinį ir teisinį išsilavinimą turintis kaunietis vadovauti vienai reprezentacinių miesto įstaigų pradėjo 2015 metais. Jis prisipažįsta, kad tai buvusi įtrauki, tačiau nauja patirtis jo gyvenime, atvedusi prie apsisprendimo dalyvauti konkurse dar kartą.

Koncertinė įstaiga „Kauno santaka“ turi tris kolektyvus, iš kurių kiekvienas savitas ir drauge labai spalvingas, todėl koordinuoti veiklas, auginti juos, siekiant naujų kūrybinių aukštumų, nėra lengva: skiriasi repertuaras, stilistinė orientacija.

Kauno pučiamųjų instrumentų orkestrą „Ąžuolynas“ kauniečiai ir ne tik ypač dažnai mato bei girdi šiltuoju metų laiku, o pastaruoju metu – ir koncertų salėse. Kauno bigbendas kiekvienam kauniečiui žinomas kaip legendinis džiazo kolektyvas. Jo koncertų metraščiuose įrašyta daug tarptautinių renginių, bendrų programų su Lietuvos ir užsienio džiazo scenos meistrais. Kauno muzikos ansamblis „Ainiai“ – ištikimiausias lietuvių tradicinės muzikos propaguotojas, pastaruoju metu vis dažniau į savo programas įtraukiantis ir teatro elementų.

Pasak V. Andriuškevičiaus, praėję penkeri metai su šiais kolektyvais atnešė nemažai pasiekimų ir tuo pačiu nepagailėjo išbandymų: „Ne tik metai, bet kartais ir kiekviena diena būna kupina iššūkių, kovos, kuri vyksta muzikos meno lygmenyje – dėl geresnio programos turinio, atlikėjų ir kokybiško muzikinių idėjų išpildymo. Į tokį tikslą einame visi kartu ir veikiame kaip didelė, vieninga komanda, kurios dėka pavyko realizuoti įsimintinus renginius, Kai kurie iš jų tapo mūsų miestą bei kolektyvus reprezentuojančiais įvykiais.“

Vardindama įsimintiniausius kūrybinius projektus „Kauno santakos“ vadovas pateikia platų jų sąrašą – nuo sudėtingų iki pramoginių bei edukacinių programų: „Musica academia“, „Parkų muzika“, „Muzika ne tik PUČIAmiesiems“, festivalis „Padūduokim Kaunui“. Publikos pripažinimą pelnė ir specialiai „Kauno santakos“ kolektyvams sukurtos autorinės programos „Džiazolendas“, „Džiazo mišios“, muzikiniai spektakliai „Ar Amerika pirtyje?!“, „Penkiašakis dobilėlis“, ir kiti.

Daugelis kauniečių ir miesto svečių jau įsiminė užsienio atlikėjus, kurie per paskutinius kelerius metus koncertavo su Kauno bigbendu ir „Ąžuolynu“: džiazo dainininkės –Sofia Rubina-Hunter iš Estijos, Švedijos  multiinstrumentalistė Gunhild Carling, Maltos atstovė Nadine Axisa. Šį sąrašą papildo ir Meksimos vibrafono virtuozas Victor Mendoza, džiazo pianistas iš Olandijos Peter Beets, violončelininkas Denisas Shapovalovas (Rusija), trombonininkas Jacques Mauger (Prancūzija) bei dirigentas Simon Perčič (Slovėnija).

Paklaustas, kaip šiomis dienomis gyvena kolektyvai ir kokios kūrybinės kryptys planuojamos artimiausioje ateityje, V. Andriuškevičius teigia turįs daug naujų idėjų, tačiau joms įgyvendinti vien kūrybinių jėgų nepakanka. „Kauno santakos“ vadovas neslepia, kad pasaulyje tebesitęsianti COVID-19 pandemijos krizė neaplenkė ir kultūros įstaigų.

„Šio išbandymo dėka tapome dar stipresni ir kūrybingesni. Vis dėlto apie konkrečius ambicingus ateities planus šiandien kalbėti būtų pernelyg drąsu, o galbūt ir nevisai išmintinga.

Tačiau pasinaudodamas proga už draugystę, susitelkimą norėčiau padėkoti kolektyvų nariams, administracijai ir nuolatiniams mūsų renginių lankytojams. Augantis jų skaičius yra ne tik mūsų bendro darbo barometras, bet ir ženklas, simbolizuojantis aukštai pakeltą kartelę. Privalome ją išlaikyti ir stengtis kilstelėti dar aukščiau.

Ištikimų klausytojų laukia daug įdomių muzikinių patirčių, trajektorijų, tarpsritinių projektų, negirdėtų solistų. Čia dėčiau daugtaškį, palikdamas vietos intrigai, kuri dažniausiai mūsų gerbėjus ir atveda į koncertus. Svarbiausia, būkime sveiki ir turėsime daug gražių muzikinių susitikimų“, – kaip ir dera geram muzikantui, „naujasis-senasis“ vadovas savo mintį užbaigia optimistiškai – mažoriniu trigarsiu.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content