Oficialu: Kaunas pradės vandens sporto centro statybas Nemuno saloje

Kauno miesto savivaldybė su bendrove „Conresta“ pasirašė 25,8 mln. eurų vertės vandens sporto centro rangos darbų sutartį. Greta „Žalgirio“ arenos iškils išskirtinės architektūros statinys, po savo stogu talpinsiantis ne tik olimpinio dydžio baseiną su 500 vietų tribūnomis, bet ir SPA zoną bei sporto klubą. Darbus planuojama pradėti rudens pradžioje.

„Kaunas neabejotinai yra Lietuvos sporto lopšys. Tai įpareigoja, kad kuo daugiau atletų skirtingose sporto šakose turėtų tinkamas sąlygas treniruotėms, ruošiantis ateities pergalėms. Miestas kryptingai dirba dėl šio tikslo. Prie to prisidės ir daugiafunkcis vandens sporto centras Nemuno saloje. Tai bus antrasis baseinas Kaune su 50 metrų ilgio takeliais. Tuo pačiu ši vieta pasitarnaus kauniečių laisvalaikiui bei poilsiui“ , – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Rangovo patirtis nekelia abejonių

Dėl galimybės statyti šį neeilinį objektą Nemuno saloje varžėsi net penkios įmonės. Konkurse laimėjo ir nugalėtoja paskelbta generalinės rangos statybos bendrovė „Conresta“, turinti didelę patirtį įgyvendinant ambicingus projektus.

Tarp ryškiausių bendrovės įgyvendintų projektų – automatizuota „Continental“ gamykla, modernus „Lietuvos pašto“ logistikos centras, istorinių Pacų rūmų restauracija ir penkių žvaigždučių viešbutis „Pacai“, taip pat Palangos miesto baseinas su sveikatingumo centru bei Palangos koncertų salė.

„Galimybė statyti išskirtinės architektūros baseiną – mūsų turimos patirties įvertinimas. Intensyviai ruošiamės darbams. Ilgametė patirtis ir mūsų bendrovės darbuotojų kompetencijos leis užtikrinti sklandų projekto įgyvendinimą. Žinoma, yra įdomių iššūkių, tačiau mes tam pasiruošę“, – sakė bendrovės „Conresta“ direktorius Lukas Laukaitis

Naujojo vandens sporto ir pramogų centro statybas planuojama pradėti už kelių mėnesių, parengus detalų darbo projektą. Pagal sutartį naujasis kompleksas turės būti pastatytas per 18 mėnesių. A+ energinės klasės vieno aukšto su antresole pastato bendrasis plotas sieks 18.4 tūkst. kv. metrų.

Susilies su Nemuno salos reljefu

Daugiafunkcinis vandens sporto centras įsikurs prie „Žalgirio“ arenos, vakarinėje jos pusėje. Pagrindinio įėjimo link nuo arenos drieksis šias erdves apjungsiantis pasažas.

Naujasis statinys išsiskirs 50 m ilgio 10 takelių baseinu su 500 vietų tribūnomis žiūrovams. Čia galės vykti tarptautinio rango varžybos ir nacionalinės pirmenybės. Antras, mažesnysis baseinas pasitarnaus vaikų plaukimo pamokoms. Baseinas su visa infrastruktūra atitiks Tarptautinės plaukimo federacijos FINA reikalavimus.

Greta bus įrengta ir 300 lankytojų talpinsianti SPA zona su trijų skirtingų temperatūros režimų pirčių kompleksais, pramoginiais baseinais vaikams ir suaugusiems, masažinėmis voniomis pirčių kompleksais, relaksaciniais kambariais ir kavine. Vandens sporto centre numatytas ir 200 vietų sporto klubas.

Ekonomiškas ir funkcionalus

Pagal išskirtinę E. Miliūno studijos architektų pasiūlytą idėją naujasis statinys bus integruotas į natūraliai susiformavusį salos reljefą.

Pasak baseiną projektavusio architekto Aurimo Ramanausko, unikali vieta padiktavo ir unikalius architektūrinius sprendinius. Statinys išnaudoja esamą reljefą, kuris susilieja su statiniu ir tampa jo penktuoju fasadu – želdintu stogu.

„Projektuojat centrą buvo numatytos moderniausios šiai dienai vandens apdirbimo technologijos, visų pastato inžinerinių dalių maksimalus automatizavimas ir ekonomiškumas“, – pabrėžė projekto autorius A. Ramanauskas.

Visam kompleksui unikalumo suteikia tai, kad šiltuoju metų laiku baseino funkcija išsiplečia į rekreacinę lauko zoną su dekoratyviniais augalais, poilsio zonomis, sporto aikštynais.

Norinčiųjų sportuoti – netrūksta

„Nemuno sala yra naujojo Kauno centro ašis, kurioje jau turime „Žalgirio“ areną, o netrukus prasidės mokslo ir inovacijų muziejaus „Mokslo sala“ statybos. Lygiagrečiai bus atnaujinta ir pačios salos infrastruktūra, tad ši vieta taps tikru miestiečių ir turistų traukos centru. Kaunas turi tvirtą Vyriausybės palaikymą mieste vykdomiems stambiems projektams, todėl esame tikri, kad ir ši ambicija pastatyti aukštų standartų šiuolaikišką vandens sporto centrą bus sėkmingai įgyvendinta“, – pridūrė Kauno meras V. Matijošaitis.

Šiuo metu Kauno sporto mokyklose plaukimą lanko apie 2 tūkst. įvairaus amžiaus sportininkų. Treniruotės vyksta Kauno plaukimo mokyklos baseinuose „Šilainiai“, „Vilija“ ir „Dainava“, taip pat sporto mokyklos „Startas“ baseine Miško gatvėje. Dar vienas baseinas įsikūręs Lietuvos sporto universiteto patalpose.

2013 metais „Girstučio“ komplekse duris atvėrė Kauno plaukimo centras, kuris vienintelis Kaune turi 50 metrų ilgio baseiną. Šis kultūros ir sporto centras rekonstruotas dalinai panaudojant Europos sąjungos fondų, taip pat Kauno miesto savivaldybės ir valstybės biudžeto lėšas.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content