Vyksta reidai: gyventojai raginami jungtis būstus prie centralizuotų nuotekų tinklų

Pastaruoju metu sutelktas dėmesys aplinkosaugos problemų sprendimui lemia, vis dažnesnius bendrovės ,,Kauno vandenys“ ir kitų atsakingų institucijų  atstovų bei gyventojų susitikimus.

Jungtinė komanda, kurią sudaro Kauno miesto viešosios tvarkos ir savivaldybės aplinkos apsaugos skyrių, Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Kauno valdybos ir bendrovės ,,Kauno vandenys“ specialistai šiandien tikrino ir bendravo su Vilijampolės mikrorajono gyventojais.

Vizitai į kauniečių būstus buvo pasirinkti neatsitiktinai, specialistai aplankė kelias dešimtis gyventojų kurie naudojasi centralizuotu vandentiekiu, tačiau jų būstai nėra prijungti prie centralizuotos nuotekų sistemos. Štai vienas iš pavyzdžių, per mėnesį viename name gyvenančios kelios šeimos sunaudojančios apie 15 kub. m geriamojo vandens, taip ir negalėjo pateikti įrodančių dokumentų – kaip tvarko nuotekas. Dalis žmonių specialistams aiškino, kad jungti būstus prie centralizuotų nuotekų tinklų neturi lėšų, taip pat nežinojo bei nerinko ir nuotekų išvežimą įrodančių kvitų.

Bendrovė „Kauno vandenys” prieš kelerius metus jau yra įgyvendinusi keletą inžinerinių tinklų projektų – Aleksoto, Vilijampolės, Šančių, Vaišvydavos, Žaliakalnio ir Zuikinės mikrorajonuose. Todėl šio reido metu gyventojai, turintys galimybę naudotis centralizuotais inžineriniais tinklais įspėti, kad per 9 mėnesius pastarieji turės susitvarkyti reikiamus dokumentus ir savo bustų sistemas prijungti prie jau esamų centralizuotų nuotekų tinklų. Jungtinė specialistų komanda tikrinimus aktyviai tęs ir kituose miesto mikrorajonuose.

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai primena, kad už Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą Administracinių nusižengimų kodeksas numato įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o už pakartotinį pažeidimą – iki 600 eurų. Dar griežtesnę atsakomybę už gamtai padarytą žalą gali taikyti aplinkosaugininkai.

Daugiau informacijos apie prisijungimo sąlygas bei prašymų teikimo tvarką galima rasti internete: www.kaunovandenys.lt. (skiltyje,, Paslaugos: techninių sąlygų išdavimas“).

Kilus klausimams skambinti : Tel. Nr. 8 800 20 000

Prašymai teikiami per klientų aptarnavimo centrą ,,Mano Kaunas“.

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content