Daugiau švaros mieste: į Kauno gatves išrieda pirmoji Baltijos šalyse konteinerių valymo mašina

Šią savaitę Kauną pasiekė universali AW Machinery gamintojo atliekų konteinerių plovimo įranga. Nauja technika gerokai palengvins komunalininkų darbą: konteinerių nebereikės vežti į bazę, bus taupomi tiek finansiniai kaštai, tiek laiko sąnaudos, o gyventojai patirs mažesnį diskomfortą.

„Norėdami būti pažangiu miestu, turime neatsilikti ir nuolat investuoti į naujas technologijas. Atsinaujinančią Kauno infrastruktūrą turi aptarnauti moderni ir funkcionali technika. Tvarkingas miestas privalo būti ne tik gražus, bet ir švarus, todėl ši įranga tikrai pravers siekiant tokio tikslo“, – nedaugžodžiavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Moderni ir universali technika

Pasak bendrovės „Alwark“ Komunalinės technikos padalinio vadovo Tomo Samulionio, Kaunas yra pirmasis miestas Baltijos šalyse įsigijęs tokio tipo įrangą. Per paskutinius metus Lietuvoje buvo įrengtas didelis kiekis požeminių konteinerių aikštelių, kas ir lėmė tokios įrangos poreikį.

Šį ketvirtadienį pristatyta moderni technika išsiskiria ir savo universalumu.

„Kadangi vienas automobilis gali nudirbti visus su požeminių konteinerių plovimo ir aikštelių priežiūra numatytus darbus, nėra poreikio į pagalbą kviestis papildomos technikos. Ant automobilio važiuoklės papildomai sumontuotas švedų gamintojo „Hiab“ profesionalus, galingas hidraulinis manipuliatorius ir konteinerinės įrangos užtraukėjas.

Olandų gamintojas AW Machinery specializuojasi būtent konteinerių plovimo įrangos gamyboje daugiau kaip dešimt metų, todėl technika itin ištobulinta, universali ir draugiška aplinkai bei vartotojui“, – teigė įmonės „ALWARK“ Komunalinės technikos padalinio vadovas Tomas Samulionis.

Keleriopa nauda

Vienas svarbiausių veiksnių, lėmusių šios technikos pasirinkimą, yra jos funkcionalumas – tikimasi, kad šis automobilis atliks dviejų ar net trijų automobilių darbą.

370 tūkst. eurų kainavusi sunkiasvorė mašina gali surinkti konteineryje esamas atliekas, jas supresuoti ir transportuoti. Taip pat plauti požeminius ir pusiau požeminius konteinerius, aukšto slėgio srove švarinti konteinerių aikšteles, jų išorę ir duobes, išsiurbti skysčius ir atliekų likučius iš konteinerio kapsulės.

„Plovimo procesas prasideda nuo konteineryje likusių atliekų ištuštinimo ir supresavimo. Po to jau įjungiamas pilnas plovimo procesas. Specialios plovimo galvutės užtikrina maksimalų konteinerių išplovimą. Esant poreikiui iš konteinerių šachtos išsiurbiami skysčiai ir atliekos. Vėliau su plovimo įranga apiplaunama visa konteinerių aikštelė“ – įrangos privalumus vardijo T. Samulionis.

„Dar vienas naujųjų „Kauno švaros“ įsigytų mašinų privalumas – įranga yra lengvai demontuojama, todėl automobilis gali būti naudojamas ir kitiems ūkio darbams“, – sakė bendrovės „Kauno švara“ Miesto valymo ir atliekų valdymo padalinio vadovas Paulius Kapitanovas.

Inovatyviam miestui – moderni technika

Ši technika – ne vienintelė bendrovės „Kauno švara“ investicija šiemet. Dar visai neseniai įmonė pristatė pirmuosius elektrinius ir ekologiškus šiukšliavežius Lietuvoje, vakuumines šlavimo mašinas bei traktorius.

Gegužės pradžioje, į Kauno gatves išriedėjo dvi elektra varomos „Goupil“ gamintojo elektrinės šiukšlių mašinos. Tokio tipo transporto priemonės – pirmosios Lietuvoje ir vienos pirmųjų Baltijos šalyse.

„Vienas svarbiausių veiksnių, lėmusių būtent elektrinių mašinų pasirinkimą, yra ekologija – tokiu būdu tikimasi sumažinti taršą ir pagerinti oro kokybę. Taip pat jos nekelia jokio triukšmo“, – aiškino P. Kapitanovas.

Elektrinės mašinos yra kur kas kompaktiškesnės, manevringesnės ir lengvesnės už įprastas šiukšliavežes, o tai suteikia galimybę važiuoti ne tik gatvėmis, bet ir pėsčiųjų takais, Laisvės alėja. Be to, elektra varomas transporto priemones pigiau išlaikyti.

„Pagrindinė mūsų bendrovės misija – maksimaliai tenkinti visuomenės poreikius. Kiekvienas kaunietis nori gyventi ir leisti laiką švariame, tvarkingame mieste. Dėl to turime palaipsniui naujinti bei tobulinti turimą technikos parką. Šįkart įsigyta moderni ir ekonomiška technika mažiau terš aplinką. Tuo pačiu miesto viešųjų erdvių valymas vyks dar greičiau“, – komentavo bendrovės „Kauno švara“ direktorius Saulius Lazauskas.

Dar viena karantino metu pristatyta technika – gatvių tvarkymui įsigytos „Hako Citymaster 1600“ daugiafunkcinės vakuuminės mašinos su šiai dienai pažangiausia gatvių valymo įranga. Inovatyvios konstrukcijos korpusas leidžia pasiekti sunkiai prieinamus plotus, lieka mažiau „rankinio“ darbo ir padeda mažinti kietųjų dalelių koncentraciją mieste, nes efektyviai surenka visas dulkes.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content