Dar daugiau vasaros poilsio galimybių Kauno vaikams

Dėl koronaviruso grėsmės atšaukus Lietuvos moksleivių dainų šventę „Tau“, šiam renginiui skirti 2,5 mln. eurų buvo išdalinti neformaliojo vaikų švietimo veikloms finansuoti. Atsižvelgiant į mieste besimokančių vaikų skaičių, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Kauno miestui skyrė beveik 11 proc. šios sumos. Tokia finansinė injekcija padės papildyti nuo birželio 23 d. prasidedančių vasaros stovyklų sąrašą bei sukurti dar daugiau vietų turiningam vaikų užimtumui per atostogas pagal programą „Iniciatyvos Kaunui“.

Papildomas finansavimas

Birželio pradžioje švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus įsakymu Kaunui buvo skirtas papildomas 272 tūkst. eurų finansavimas vaikų vasaros stovykloms ir kitoms neformalaus ugdymo veikloms. Susumavus ministerijos ir Kauno savivaldybės vaikų užimtumui asignuotas lėšas, bendra suma siekia beveik pusę milijono.

„Birželį startavusi „Kauno vaikų vasaros“ registracija sulaukė itin didelio tėvelių susidomėjimo, o laisvos vietos užsipildė akimirksniu. Jau per pirmas dvi savaites stovyklavo ir užsiėmimus aplankė 1900 vaikų. Grįžtamasis ryšys ir atsiliepimai taip pat labai geri. Vaikai itin išsiilgę veiksmo ir bendraamžių, todėl su dideliu entuziazmu lanko užsiėmimus bei stovyklas, išbando juos dominančias veiklas. Pasibaigęs karantinas ir papildomos lėšos leis per atostogas įdomiai ir turiningai užimti dar daugiau vaikų“, – komentavo Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Skirstant Kauną pasiekusias lėšas, didesnis dėmesys numatomas vaikams, turintiems specialiuosius poreikius dėl negalios bei gaunantiems socialinę paramą. Tikimasi, kad pagal pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas besimokantys Kauno vaikai jau nuo liepos pabaigos galės lankyti naujas edukacines ir kultūrines veiklas, aktyvaus laisvalaikio užsiėmimus bei stovyklas su maitinimu ir apgyvendinimu.

Kauno miesto taryba kitą savaitę numačiusi patvirtinti sprendimą dėl papildomų lėšų paskirstymo socialinės srities, švietimo, kultūros bei sporto įstaigoms, nevyriausybinėms organizacijoms ir laisviesiems mokytojams. Jie bus kviečiami teikti paraiškas dėl veiklų finansavimo per programą „Iniciatyvos Kaunui“. Vasaros užimtumui nepanaudotas lėšas numatyta „įdarbinti“ spalio mėnesį, organizuojant veiklas per rudens atostogas.

Startuoja vasaros stovyklos

Nuo birželio 23 d. startuoja antrasis projekto „Kauno vaikų vasara“ registracijos etapas į miesto dalinai finansuojamas programos „Iniciatyvos Kaunui“ stovyklas. Šiemet nevyriausybinių organizacijų projektams iš miesto biudžeto skirta beveik 160 tūkst. eurų. Tai prilygsta pusei visų vasariškų veiklų kainos. Skaičiuojama, kad užėmus visas laisvas vietas, NVO įstaigos į vasarišką šurmulį įtrauks apie 2,4 tūkst. vaikų.

Pramogauti kvies net 23 stovyklų organizatoriai, kurie mažuosius kauniečius mokys gatvės šokių, programavimo ir baidarių navigavimo įmantrybių, supažindins su baltų kultūra, įvairiomis sporto šakomis, vykdys edukacines ir kūrybines dirbtuves.

NVO sektoriaus stovyklos vyks visą liepą ir rugpjūtį, tačiau pirmosios 7 penkiadienės stovyklos startuos dar birželio 29 d. Jose galės dalyvauti 1198 vaikai. Iš jų 431, esantis jautresnėje socialinėje padėtyje, apsilankys visiškai nemokamai.

Registruojant savo atžalas svarbu atminti, kad vienas vaikas gali dalyvauti vienoje ar keliose stovyklose, kurių bendra trukmė yra ne ilgesnė kaip 18 kalendorinių dienų, todėl tėveliai skatinami atsižvelgti į vaikų pomėgius, įvertinti jų fizinį pasiruošimą bei rinktis tik tas veiklas, kurias jų atžalos išties noriai lankys.

Registracija internete: http://vasara.kaunas.lt

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content