Kaunas traukiasi iš „Nemuno žiedo“ veiklos

Kauno miesto taryba vienbalsiai nutarė pritarti dalininko teisių viešojoje įstaigoje „Nacionalinis žiedas“ pardavimui. Tokio sprendimo prieita po beveik ketverius metus trukusio laukimo, kuomet savo įsipareigojimus pilnai įvykdęs Kaunas nesulaukė kitų dalininkų indėlio – žadėtųjų investicijų į Kačerginės lenktynių trasos modernizavimą.

Sprendimą aukciono būdu parduoti dalininko teisės ir pasitraukti iš VšĮ „Nacionalinis žiedas“ šį antradienį priėmė posėdžiavusi Kauno miesto taryba.

Vienintelės Lietuvoje žiedinių lenktynių trasos atgaivinimu rūpinosi 2016 metų viduryje įsteigta viešoji įstaiga „Nacionalinis žiedas“. Įstaigos dalininkais tapo Kauno miesto ir rajono savivaldybės bei valstybei atstovavęs Kūno kultūros ir sporto departamentas. Pastarąjį likvidavus, valstybei priklausančias dalininko teises ir pareigas perėmė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Vis dėl to didžiausias krūvis ir finansinė našta atiteko būtent Kaunui.

„Deja, per šiuos metus iš kitų dalininkų nepamatėme jokio postūmio siekiant modernizuoti lenktynių trasą. Steigiant viešąją įstaigą sutarėme lygiomis dalimis prisidėti prie šios trasos puoselėjimo ir atnaujinimo, tačiau realybė pasirodė kitokia. Manome, jog tikslingiausia būtų koncentruoti veiklą vienose rankose, o ne tarp trijų dalininkų“, sprendimą argumentavo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Kauno savivaldybė vienintelė iš dalininkų iki šiol pilnai įvykdžiusi savo įsipareigojimus: per pastaruosius metus lenktynių trasos infrastruktūrai gerinti ir saugumui užtikrinti skirta 200 tūkst. Eur. Taip pat buvo atliktas techninis trasos rekonstrukcijos projektas, pateiktas investicinis projektas valstybės investicijų programai. Tačiau didesnio dėmesio ir finansavimo iš valstybės institucijų sulaukta nebuvo.

Per keletą metų lenktynių trasos administratoriui pavyko suorganizuoti tūkstančius automobilių ir technikos fanų pritraukusius projektus – „Šeimų diena“, „Dragūnai“, „Winter beater days“, „Žiemos vairavimo mokymai“, vaikų vasaros stovyklos „Kids go tech“ ir kt.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content