Vietoje kasmetinių apdovanojimų medikams – virtualūs kauniečių plojimai

Balandžio 27 d. Lietuvoje minima Medicinos darbuotojų diena. Jau dešimtus metus iš eilės Kauno rotušėje turėjo vykti iškilminga ceremonija, kurioje apdovanojami ir pagerbiami daugiausia pacientų bei kolegų simpatijų pelnę medikai. Vis dėlto karantinas privertė keisti nusistovėjusią tradiciją. Šiemet padėkų ir sveikinimų sulaukė visi medikai be išimties, tačiau šie pagarbos gestai perduoti kitokia forma – virtualiomis Kauno miesto vadovų ir visų kauniečių ovacijomis, nugulusiomis į vaizdo įrašą. 

„Brangūs medicinos darbuotojai, šiandien – Jūsų diena ir visas Kaunas, visa Kauno savivaldybės komanda sako Jums nuoširdų, beprotiškai didelį „AČIŪ“ už Jūsų sunkų, pavojingą, rizikingą darbą šiomis dienomis ir už tai, kad rūpinatės miestiečiais“, – pirmadienį publikuotame vaizdo klipe į medikus kreipėsi Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno savivaldybės feisbuko paskyroje patalpintame sveikinime – per pusantro šimto žmonių ir jų nuoširdūs plojimai. Šitaip mūsų miesto ir visos šalies medikams padėką išreiškė žinomi Kauno visuomenininkai, miesto vadovai bei savivaldybės darbuotojai.

„Pastaruoju metu plojimai įgavo ypatingą reikšmę visame pasaulyje. Tai padėkos ir pagarbos simbolis žmonėms, kurie saugo, gelbėja ir aukojasi dėl kiekvieno iš mūsų. Tai medikai ir kiti šios srities darbuotojai. Vertiname tai ir kol kas bent šitaip norime parodyti, kad jie mums išties brangūs ir be galo reikalingi“, – teigė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Pasak jos, gydytojai, slaugytojos ir kiti medicinos darbuotojai yra ypatingi žmonės, pasirinkę šią profesiją ir ištisus metus prisiimantys didžiulę atsakomybę už neįkainojamus žmogaus turtus – sveikatą bei gyvybę.

Iš socialinių tinklų šventinis sveikinimas persikels ir į Kauno mieste veikiančių gydymo įstaigų vidinius tinklus. Nors ligoninėse esantys informaciniai ekranai per karantiną neveikia, tačiau sveikinimo žinutė pasieks medicinos personalo darbinių įrenginių ekranus.

Kauno miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Renata Kudukytė-Gasperė kviečia visus kauniečius prisidėti prie visuotinės iniciatyvos ir apdovanoti išskirtiniu dėmesiu savo aplinkoje esančius medicinos darbuotojus: „Medikams esame dėkingi nuolat, tačiau ši diena skirta simboliškai pažymėti jų profesijos svarbą. Bemaž kiekvienas savo artimų ar pažįstamų rate turime medikų, tad šiandien bent trumpam suteikime galimybę jiems pasijausti šventiškai – telefono skambučiu, nuotoliniu padėkos žodžiu ar bent simboliniais plojimais.“

Pasak Kauno savivaldybės atstovų, šalyje besitęsiantis karantinas tik pakoregavo, tačiau nieku gyvu neprivers atsisakyti kasmetinės tradicijos. Šiemet turėjusi vykti jubiliejinė dešimtoji medikų pagerbimo šventė neabejotinai bus surengta 2021-ųjų balandį.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content