Kaune medikams – galimybė operatyviai išsitirti dėl koronaviruso

Mobilusis koronaviruso tyrimų punktas Kaune pradeda registracijas visų gydymo įstaigų darbuotojams, turintiems įtarimų dėl galimo užsikrėtimo COVID-19. Čia laukiami medikai iš visos Kauno apskrities. Jų registracija, kaip įprastai, vykdoma skambinant į Koronos karštąją liniją 1808.

„Mobilusis tyrimų punktas mūsų mieste sėkmingai bendradarbiauja su Kauno klinikų laboratorija, todėl kelis kartus padidintos tyrimų apimtys leidžia deramai pasirūpinti medikais, kurie šiandien mums yra kaip niekada svarbūs. Čia laukiami tiek Kauno miesto, tiek ir kitų aplinkinių savivaldybių specialistai. Ligoninių darbuotojai visoje šalyje susiduria su ypatinga rizika, turėdami tiesioginius kontaktus su infekuotais pacientais. Privalome saugoti kiekvieną iš jų, kad šie specialistai į darbą eitų būdami užtikrinti dėl savo sveikatos. Tuomet ramiau jausis ir pacientai“, – sakė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Naujausiais Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šiuo metu Kauno apskrityje patvirtinti 107 COVID-19 atvejai. Iš jų – 14 medikų. Atitinkamai Kauno mieste šie skaičiai siekia 68 asmenis, tarp kurių devyni – gydymo įstaigų darbuotojai.

V.Matijošaitis paragino visus Kauno apskrityje veikiančių gydymo įstaigų darbuotojus, taip pat ir privačių klinikų medikus, nuogąstaujančius dėl savo sveikatos, atlikti tyrimus Kauno kempinge (Jonavos g. 51A) jau daugiau kaip mėnesį veikiančiame mobiliajame tyrimų punkte. Registruotis tyrimams galima jau dabar skambinant į Koronos karštąją liniją trumpuoju numeriu 1808.

Per paskutines kelias savaites Kauno mobiliajame punkte įrengtos iš viso keturios linijos. Jų darbo apimtys reguliuojamos atitinkamai pagal poreikį.

Iki šiol bendri tyrimų pajėgumai siekė iki 400 mėginių per dieną. Dabar jų gali būti dar pusantro karto daugiau. Čia jau kuris laikas atliekami ir pakartotiniai tyrimai, leidžiantys tiksliai identifikuoti pasveikusius asmenis. Šiai dienai Kauno apskrityje tokių suskaičiuojama 25 žmonės, o Kauno miesto gyventojų – 17.

„Geri darbai paprastai vyksta tyliai, bet rezultatyviai. Kauno miesto poliklinikos personalas sėkmingai tvarkosi aptarnaujant visus į mobilųjį punktą atvykstančius žmones, teikiant pagalbą Karščiavimo klinikoje. Greitosios medicinos pagalbos stoties medikai ne tik skuba pas ligonius, bet ir drauge su gausiomis šaulių bei kitų savanorių pajėgomis teikia pagalbą visai Lietuvai Koronos karštojoje linijoje 1808. Klinikų laboratorija daro viską, kad paimti mėginiai būtų ne sandėliuojami šaldytuvuose, bet operatyviai ištirti. Tuomet žmonėms nereikia nerimauti ilgai laukiant rezultatų. Už tai mes visi turime būti dėkingi pasišventusiems ir su tikru atsidavimu dirbantiems medikams“, – pabrėžė V. Matijošaitis.

Jau prieš savaitę galimybė išsitirti dėl koronaviruso Kaune buvo suteikta Greitosios pagalbos medikams, taip pat kitų pagrindinių miesto ligoninių darbuotojams. Tai žmonės, stovintys priešakinėse linijose kovojant su grėsmingu virusu. Tad nuo šios savaitės nuspręsta prioritetą patikrai suteikti ir likusioms gydymo įstaigoms, pasirūpinant jų personalo saugumu.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content