Solidus pripažinimas Kaunui: pirmasis Lietuvos miestas nominuotas tarptautiniam apdovanojimui

Europos Komisija įvertino Kauno pastangas darnaus judumo srityje. Kasmetiniuose Europos mobilumo savaitės (angl. European mobility week) apdovanojimuose tarp 36 nominantų iš viso Senojo žemyno Kauno miestas pateko į geriausiųjų trejetuką darnaus judumo planavimo kategorijoje. Dėl tarptautinio įvertinimo drauge konkuruoja tokie miestai kaip Briuselis, Vroclavas. Nugalėtojas paaiškės kovo 30-ąją.

European mobility week apdovanojimai skiriami savivaldybėms už pastangas siekiant, kad judėjimas ir gyvenimas miestuose būtų saugus bei patogus visiems.

„Pernai Kaunas pirmą kartą parengė darnaus judumo mieste planavimo strateginį dokumentą. Jame numatomos priemonės, kuriomis iki 2030 metų sieksime sudaryti palankesnes judumo sąlygas mieste. Esame pirmieji Lietuvoje, sulaukę tokio pripažinimo ir tai iš tiesų džiugina. Tarptautinių ekspertų komisija išskyrė mūsų miesto planą kaip ambicingą ir pažangų. Tai patvirtina, kad judame teisinga linkme“, – žinią apie miestui skirtą solidų įvertinimą komentavo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

Kaunas palankių komisijos vertinimų sulaukė už gerai apgalvotą ir progresyvų miesto požiūrį į darnaus judumo planavimą bei strategijos įgyvendinimo svarbą.

Europos mobilumo savaitės apdovanojimų pagrindinis tikslas – skatinti visuomenę rinktis aplinką tausojančias transporto rūšis. Visas naujienas galite sekti Europos komisijos apdovanojimų socialinio tinklo Facebook paskyroje fb.com/EuropeanMobilityWeek.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content