Šilumos kaina vasarį – net 18,58 proc. mažesnė, nei pernai

2020 metų vasarį centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke bus net 18,58 proc. mažesnė, nei pernai metų vasarį. Šį vasarį ji sudaro 4,47 ct/kWh be PVM, pernai ji buvo 5,49 ct/kWh be PVM. Sumažėjimą lėmė mažėjusi perkamos šilumos kaina.

Prie kainos sumažėjimo prisideda ir AB „Kauno energija“ vartotojams kompensuojamas per 2013 – 2017 metų laikotarpį susidaręs faktinių ir į šilumos kainą įskaičiuotų kuro įsigijimo ir suvartojimo bei šilumos įsigijimo kainų skirtumas. Iš viso, nuo 2018 m. gegužės 1 d. iki 2019 m. gruodžio 31 d. AB „Kauno energija“ mažesnės šilumos kainos pavidalu vartotojams jau kompensavo 6,09 mln. eurų.

Palyginus su 2020 m. sausiu, vasarį šilumos kaina bus mažesnė 2,61 proc. Sausį ji sudaro 4,59 ct/kWh be PVM, vasarį ji bus 4,47 ct/kWh be PVM.

Svarbu nepainioti, jog centralizuotai tiekiamos šilumos kaina (ne sąskaita!) yra kaina už šilumos energijos vienetą – kilovatvalandę. Jos sumažėjimą galima lengvai pasitikrinti gaunamose sąskaitose arba viešai skelbiamoje informacijoje.

Tuo tarpu sąskaitos už suvartotą šilumą dydis (paryškintas skaičius sąskaitoje) priklauso nuo to, kiek šilumos suvartojate. Kuo šaltesni orai, kuo prastesnė namo būklė, kuo daugiau karšto vandens sunaudojate, tuo daugiau tenka mokėti už suvartotą šilumą. Mokėjimai už suvartotą šilumą tampa žinomi tik pasibaigus mėnesiui, kai tampa žinomas pastate suvartotos šilumos kiekis.

Svarbu žinoti, kad visas į pastatą patekęs šilumos kiekis yra išmatuojamas metrologiškai patikrintu šilumos apskaitos prietaisu, o vartotojams apmokėti paskirstomas pagal tame name taikomą šilumos paskirstymo metodą.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content