Vilniaus gimtadienio proga Kaunas pristatė šventines kojines

Sausio 25-ąją savo 697-ąjį gimtadienį mininti sostinė tradiciškai sulaukė Kauno staigmenos. Pastaruosius trejus metus kvietęs vilniečius atvykti į svečius, šiemet Kaunas šia proga sukūrė specialiai dekoruotas kojines „Neišskiriama pora“. Jos įamžintos ir šventiniame atviruke su užuomina į garsiąją Vilniaus turizmo skatinimo kampaniją „Europos G taškas“.

Kairioji dedikuota Vilniui, o dešinė – Kaunui, bet gali būti ir atvirkščiai. Nuotaikingose kojinių iliustracijose pavaizduoti gimtadienį švenčiantys stilizuoti miestų simboliai – torto bei konfeti fone šokantys tauras ir geležinis vilkas.

„Jos skirtingos, bet drauge puikiai dera, taip atskleisdamos pagrindinę sumanymo žinutę. Ji kalba apie tai, kad stiprus ryšys tarp mūsų miestų išlieka ir varge, ir džiaugsme, o dabartinė ir laikinoji sostinės išties yra neišskiriamos poros pavyzdys. Miestų konkurencija ir iš to kildavusios nesantaikos kibirkštys jau seniai pasiliko istorijos paraštėse. Turime suprasti ir vertinti tai, kaip stipriai visi esame tarpusavyje susiję“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Jis pakvietė kauniečius šį savaitgalį adresuoti sveikinimus Vilniui ir drauge dalintis šventinėmis emocijomis. Dar penktadienį Kauno savivaldybės vadovai nusiuntė simbolines dovanas kolegoms į Vilnių, o patys sostinės gimtadienio išvakarėse nebe pirmus metus sulaukė atsako – šventinio torto.

„Nepaisant to, jog penktadienis, kaip reta, buvo gausus svarbių darbinių susitikimų, tačiau galėjome „viena koja“ būti šventiškai nusiteikusiame Vilniuje. Tikimės, kad pasipuošę kauniečių kurtomis kojinėmis, vilniečiai irgi jautėsi panašiai. Gražaus šventiško savaitgalio!“ – linkėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Tiesa, senoji tradicija per gimtadienį apsilankyti Kaune vis tiek neliks pamiršta. Sekmadienio vakarą neabejotinai atvyks svečių iš sostinės, mat Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje susitiks su Vilniaus „Rytu“ dar vienam bekompromisiam derbiui. Vis dėlto Vilniaus 697 metų sukakties proga žaliai balti pergalės dovanoti neplanuoja.

Tuo metu šeštadienį nuo pat ryto viename didžiųjų reklamos ekranų greta Vilniaus „Akropolio“ vilniečiai gali pamatyti atviruką-sveikinimą „Vilniau, su G-tadieniu“, neslepiant šmaikščios aliuzijos į pripažinimą pelniusią turizmo skatinimo kampaniją „Vilnius – Europos G taškas“.

Specialaus dizaino kojines ir kitus suvenyrus su Kauno miesto simbolika galima įsigyti agentūros „Kaunas IN“ interneto parduotuvėje http://bit.ly/neisskiriama_pora

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content