Švenčių įspūdžiais gyvenantis Kaunas atsisveikino su kosminių Kalėdų miesteliu

Nors žiema šiemet nelepino sniegu, kalėdinis laikotarpis Kaune visgi buvo neeilinis. Unikali margaspalvė eglutė, daugelio pamėgtas kalėdinis paštas, šimtai veiklų kalėdiniame miestelyje ir įspūdingi koncertai – kauniečiai 2019-ųjų pabaigos šventes prisimins dar ilgai. Šią savaitę, iškart po Trijų karalių, tradiciškai atsisveikinta su kalėdiniu miesteliu, o kosminė eglutė Rotušės aikštę paliks jau kitos savaitės pradžioje.

Savo nekasdieniška kompozicija išsiskyrusi Kauno Kalėdų eglutė sulaukė ypatingo dėmesio visoje Lietuvoje. Skaičiuojama, kad nuo įžiebimo dienos per daugiau kaip mėnesį ja gyvai pasigrožėti spėjo šimtai tūkstančių lankytojų.

Kauniečius bei miesto svečius džiugino ir padidėjęs Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje. Ne tik prekybininkų skanėstai, bet ir muzikinės edukacijos, maisto gaminimo, rankdarbių ir net inkilų dirbtuvėlės kiekvieną šventinio laikotarpio vakarą sutraukdavo daugybę žmonių, ypač vaikų. Kalėdiniame miestelyje šiemet surengta daugiau kaip šimtas įvairių veiklų, į kurias įsitraukė gerokai per 5 tūkst. kauniečių.

Greta edukacinių veiklų ir dirbtuvėlių į Rotušės aikštę kvietė ir socialinės akcijos – „Maltos sriuba“ bei „Maisto bankas“.

Pernai užgimusi kalėdinio pašto tradicija šiemet sulaukė ypatingo susidomėjimo. Artimiesiems ir bičiuliams adresuoti laiškai su sveikinimais iš Kauno kalėdinio miestelio gausiai keliavo ne tik po Lietuvą, bet ir visą pasaulį. Specialiai šiai akcijai paruošti trijų rūšių šventiniai atvirukai paštu pristatyti į Lenkiją, Ispaniją, Švediją ir net Japoniją.

Dėl tokio didelio susidomėjimo teko net du kartus spaustuvėje gaminti papildomus atvirukus. Šventiniu laikotarpiu jų išsiųsta beveik du tūkstančiai – net keturis kartus daugiau nei prieš metus.

Margaspalvė Kauno kosminių Kalėdų eglutė bus pradėta demontuoti jau šį savaitgalį, tad ši savaitė yra paskutinė proga pasidžiaugti ryškiausiu 2019-ųjų Kauno Kalėdų akcentu.

 

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content