Permainas Kauno slaugos ligoninėse atnešęs auditas sulaukė skambaus įvertinimo

Kaunas sulaukė pelnyto pripažinimo už pernai įgyvendintus ženklius pokyčius slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėse: trys įstaigos apjungtos į vieną, modernizuota pacientų registracijos sistema. Inicijuoti tokias naujoves paskatino dar 2016 m. Kauno miesto savivaldybės specialistų atlikto audito išvados. Rezultatyvus darbas įvertintas nacionaliniu lygiu – įteiktas Valstybės kontrolės apdovanojimas už novatoriškumą audite.

„Slauga ir palaikomasis gydymas – ypatingai jautri socialinė sritis, kuriai daug metų Kaune nebuvo skiriama pakankamai dėmesio. Ilgos pacientų eilės, chaotiška registracija ir bendras žmonių nepasitenkinimas paslaugų kokybe reikalavo neatidėliotinų sprendimų. Kiekvienas iš jų privalo būti pagrįstas objektyviais duomenimis. Šiandien galime pasidžiaugti, kad mūsų kolegų profesionaliai atliktas darbas atnešė ne tik pozityvių pokyčių miestui, bet ir sulaukė tokio aukšto įvertinimo šalies mastu“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Šiųmetėje Valstybės tvarios plėtros konferencijoje „SIGNALS“ Kauno savivaldybės Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjo pavaduotojai Rimai Grigalevičienei įteiktas apdovanojimas už novatoriškumą audite.

Dar 2016 metais jos atlikto Kauno slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninių audito išvadose konstatuota, kad vos 55 proc. pageidaujančiųjų gauna norimas paslaugas. Taip pat pastebėta, kad ligoniai į kiekvieną įstaigą registruojami atskirai ranka pildomuose žurnaluose.

Šie duomenys inicijavo kardinalius visų Kauno slaugos ligonių veiklos pokyčius. Trys stacionarios slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės (Kauno saugos ligoninė, Panemunės slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninė bei K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninė) nuo praėjusių metų spalio buvo reorganizuotos ir sujungtos į vieną – K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninę su padaliniais – Vičiūnų, Petrašiūnų ir Panemunės skyriais.

Tuo pačiu įdiegta šiuolaikiška centralizuota elektroninė registracijos sistema. Vietoje popierinių žurnalų ir telefoninių skambučių tarp trijų skirtingų ligoninių dabar pacientai registruojami internetu svetainėje slauga.kaunas.lt.

Grigalevičienės atliktas auditas bei jos pateikti siūlymai leido optimizuoti miesto žinioje esančių slaugos įstaigų tinklą, išplėsti paslaugų apimtis bei pagerinti jų kokybę, kad šios būtų lengviau prieinamos visiems sunkios sveikatos žmonėms.

Pasak R. Šnapštienės, tai yra sektinas ir įkvepiantis pavyzdys, kaip novatoriškai į savo darbą žiūrintys auditoriai gali išjudinti didelius ir efektyvius pokyčius valstybinių įstaigų veikloje: „Kaunas neapsiriboja vien šiomis slaugos ligoninių naujovėmis. Jų paslaugos turi tapti dar labiau prieinamos kauniečiams. Toliau analizuojame situaciją ir ruošiamės šių įstaigų plėtrai, nes akivaizdu, kad dabartinis vietų skaičius dar nėra pakankamas.“

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content