Kauno seniūnaičiams – nemokamas viešasis transportas

Daugiau kaip pusšimtis seniūnaičių Kaune, dirbančių savanoriškais pagrindais, pirmieji šalyje sulaukė lengvatų. Kaunas bendruomenių atstovams suteiks galimybę viešuoju transporto naudotis nemokamai. Sprendimas patvirtintas antradienį vykusiame tarybos posėdyje. Naudotis išskirtine galimybe 58 kauniečiai galės nuo gruodžio mėnesio.

„Ilgą laiką seniūnaičių visuomeniniais pagrindais atliekamas darbas nebuvo tinkamai vertinamas. Jie yra mūsų svarbūs partneriai, kurių pagrindinė misija – telkti bendruomenes, joms atstovauti. Ir tai yra labai susiję su kelionėmis mieste, todėl nuo šiol viešojo transporto išlaidos jiems bus kompensuojamos“, – teigė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Šiuo metu gaminamus specialius vardinius bilietus seniūnaičiams planuojama įteikti per keletą artimiausių savaičių.

Pasak R. Šnapštienės, seniūnaičiai yra savotiški ambasadoriai – jungtis tarp savivaldos ir gyventojų, todėl jų darbas privalo būti deramai įvertintas. Artimiausiu metu šiems bendruomenių atstovams numatoma surengti mokymus.

„Seniūnaičiai turi žinoti socialines savo teritorijos problemas, prisidėti prie renginių organizavimo, būti ne tik jautrūs, bet ir aktyvūs. Žiemą organizuojami mokymai jiems leis įgyti papildomų žinių apie miesto valdymą, savo funkcijas, įstatyminę bazę“, – sakė Panemunės seniūnė Rasina Žolynienė.

Šį rudenį Kaune įvyko seniūnaičių rinkimai, kuriuose buvo galima balsuoti tiek seniūnijose, tiek internetu.  Pastarasis modernus ir patogus elektroninis būdas pasitelktas jau antrą kartą.

Seniūnaitis – tai gyvenamosios vietos bendruomenės atstovas, kurio uždavinys – rūpintis bendruomenės interesais ir atstovauti bendruomenei seniūnijoje, savivaldybėje bei savivaldybės teritorijoje veikiančioje valstybės įstaigose.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content