Ką reikia žinoti apie eismo ribojimus šventiniu laikotarpiu?

Jau šį šeštadienį, lapkričio 30 d. 18 val. Rotušės aikštėje vyks įspūdinga eglutės įžiebimo šventė. Svarbu žinoti, kad tądien centrinėje miesto dalyje bus ribojamas eismas.

Atkreipti dėmesį ypatingai turėtų tie, kurie įprastai savo transporto priemones palieka Rotušės aikštėje – tądien čia to padaryti nepavyks nuo 10 iki 22 val.  Privažiuoti prie savo namų galės tik senamiesčio gyventojai, tačiau parkavimas Rotušės aikštėje bus ribojamas ir jiems.

Eismas Rotušės aikštėje lapkričio 30 d. bus ribojamas nuo 10 iki 22 val. Įvažiavimai į A. Jakšto, M. Valančiaus, M. Daukšos, Aleksoto g. bus uždaryti, todėl siūloma iš anksto susiplanuoti maršrutą į Kalėdų eglės įžiebimo šventę.

Rekomenduojama kelionei į šventę rinktis viešąjį transportą, o vykstant automobiliais, juos palikti atokiau nuo senamiesčio esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse Jonavos, E. Ožeškienės gatvėse, šalia Aleksoto tilto, Karaliaus Mindaugo pr.

Laukiami žmonės su negalia

Siekiant, kad Kalėdų dvasią pajaustų visi, renginio metu bus pasirūpinta žmonių su negalia patogumu. Koncerto metu bus įrengta speciali pakyla, kad žmonės su neįgaliųjų vežimėliais galėtų pilnavertiškai stebėti vieną iš laukiamiausių miesto renginių.

Šventės svečiai, judantys neįgaliojo vežimėliais, Rotušės aikštę galės pasiekti ir automobiliais, čia jiems paruošta speciali aikštelė.

Keisis eismo tvarka

Įžiebus pagrindinę miesto eglę Rotušės aikštėje ir jos prieigose keisis eismo tvarka. Koreguojant eismą remtasi sėkminga kelerių pastarųjų metų patirtimi.

Rotušės aikštėje eismas bus leidžiamas tik išorine aikštės dalimi nuo Muitinės g. link A. Jakšto g. A. Jakšto g. eismas taip pat bus organizuojamas tik viena kryptimi – nuo Rotušės aikštės. Eismas M. Valančiaus g. taip pat bus ribojamas. Į šią gatvę galės patekti tik gyventojai ir aptarnaujantis transportas.

Ragina atvykti viešuoju transportu

„Tam, kad šventiniu laikotarpiu išlaikytume puikią nuotaiką, išvengtume eismo spūsčių ir automobilio statymo problemų, siūlome į šventinius renginius atvykti visuomeniniu transportu. Jei visgi nuspręsite vykti savo automobiliu, tuomet šventinių renginių metu juos siūlome palikti atokiau nuo senamiesčio esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse Jonavos, E. Ožeškienės gatvėse, šalia Aleksoto tilto“, – sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Vairuotojai senamiesčio zonoje raginami laikytis kelių eismo taisyklių. M. Daukšos, Muitinės, Kumelių ir L. Zamenhofo gatvių sankryžoje bei Rotušės aikštėje įrengti kelių eismo ženklai  „Gyvenamoji zona“.

„Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad gyvenamojoje zonoje leistinas ne didesnis nei 20 km per val. greitis. Taip pat pėstieji įgyja pirmumą automobilių atžvilgiu, tačiau jie neturi trukdyti automobilių eismui. Vairuotojų prašome ypatingo atidumo ir dėmesio visu šventiniu laikotarpiu“, – teigė M. Matusevičius.

Autobusų ir troleibusų eismas šventiniu laikotarpiu 

Po eglutės įžiebimo renginio iš Kauno pilies stotelių keleivius veš 18-ojo, 20, 37-ojo, 40-ojo maršrutų autobusai ir 1-ojo, 2-ojo, 5-ojo, 7-ojo, 10-ojo maršrutų troleibusai.

2019 m. gruodžio 31 d. Rotušės aikštėje vyks „Kosminiai Naujieji Kaune“.  Po renginio iš Kauno pilies stotelių keleivius veš 5-ojo Petrašiūnai–Varnių g., 11-ojo Islandijos pl.–Kaniūkai maršrutų troleibusai.

Naujųjų Metų naktį važiuos 1-ojo Vaidoto g.–Islandijos pl., 5-ojo Petrašiūnai–Varnių g., 11-ojo Islandijos pl.–Kaniūkai, 15-ojo Partizanų g.–Centras maršrutų troleibusai.

Šventiniu laikotarpiu nuo 2019 m. gruodžio 29 d. iki sausio 1 d. visomis naktimis važiuos 13-ojo N, 14-ojo N ir 37-ojo N maršrutų autobusai. Naktimis iš gruodžio 29 d. į 30 d., iš 30 d. į 31 d. autobusai važiuos pagal ketvirtadienio eismo tvarkaraštį. Visą informaciją taip pat galima rasti https://www.stops.lt/kaunas/

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content