Į Karmėlavos kapines – naujas autobusas

Nuo šio savaitgalio į Karmėlavos kapines veš naujas 25-uoju numeriu pažymėtas autobusas. Šaltuoju metų laiku tarp Kalniečių poliklinikos ir didžiausių miesto kapinių Kauno viešasis transportas kursuos poilsio dienomis.

Paaiškėjus, jog Kauno rajono savivaldybės organizuojamas 120-asis maršrutinis taksi nebevažiuos į Karmėlavos kapines, Kauno miestas vos per keletą dienų rado ir pateikė sprendimą.

„Akivaizdu, jog likimo valiai kauniečių negalėjome palikti. Šiuo metu maršrutas su Kauno rajono savivaldybe suderintas iki gruodžio 31 dienos. Tikimės, jog ši tvarka išliks ir po naujų metų“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

25-ojo maršruto autobusai šeštadieniais ir sekmadieniais kursuos 2 kartus per dieną. Nuo Kalniečių poliklinikos stotelės jie važiuos Savanorių prospektu, magistraliniu keliu A6, Žirgyno ir Tylos gatvėmis. Paprastai žiemos sezono metu autobusai į kapines važiuoja rečiau.

Iš viešojo transporto stotelės „Kalniečių poliklinika“ jie išvažiuos 11.30 ir 13 val., o iš Karmėlavoje esančios stotelės „Senosios kapinės“ gyventojai galės grįžti 12.40 ir 14.10 val.

„120-ojo autobusų maršruto naikinimas yra dar vienas pavyzdys, kaip neracionaliai Kauno rajone tvarkoma viešojo transporto sistema. Tenka apgailestauti, kad tokios permainos rajone įvedamos praėjus vos kelioms savaitėms po Vėlinių. Kauno miestas pasirengęs užtikrinti, kad gyventojai patogiai pasiektų savo artimųjų amžino poilsio vietas. Darysime viską, kad keleiviams netektų patirti nepatogumų vykstant į kapines“, – pabrėžė Kauno miesto mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Kauno miesto autobusais poilsio ir švenčių dienomis taip pat  gyventojai gali nuvykti į Vainatrakio kapines. Maršrutu Geležinkelio stotis–Vainatrakio kapinės dukart per dieną keleivius veža 61-asis autobusas.

Detalius visų autobusų eismo tvarkaraščius galima rasti internete: https://www.stops.lt/kaunas/

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content