Spalio mėnuo – išskirtinis Kauno senjorams: laukia šimtai nemokamų veiklų

Jau tapo gražia tradicija antrąjį rudens mėnesį Kaune dedikuoti garbaus amžiaus žmonėms. Pagyvenusių žmonių mėnuo šiemet pristato itin plačią programą – nuo kultūrinių, edukacinių renginių iki sporto bei sveikatingumo užsiėmimų.

Mėnesio trukmės renginių ciklas prasidės nemokamu šventiniu koncertu VDU didžiojoje salėje Spalio 1-ąją. Scenoje pasirodys vyrų choras „Perkūnas“, Baltijos cirko artistai, P. Plechavičiaus kadetų licėjaus kadetai ir atlikėjas Radži. Be to, šią dieną pensinio amžiaus žmonės miesto viešuoju transportu Kaune galės važiuoti nemokamai.

Visą spalį Kauno senjorų lauks turiningos veiklos, o taip pat ir smagios atrakcijos. Pagyvenusių žmonių mėnesio programą sudarys tiek sporto ir sveikatingumo, tiek kultūriniai, edukaciniai, švietėjiški renginiai. Jie organizuojami ne tik Kauno centre, bet išsibarstę po visas miesto seniūnijas. Taip siekiama užtikrinti kuo didesnį senjorų aktyvumą.

„Stengiamės, kad visa mėnesio programa atitiktų įvairiausius lūkesčius, o veiklos būtų patogiai pasiekiamos bei aktyviai lankomos. Garbaus amžiaus kauniečiai galės nemokamai pasportuoti, pasitikrinti sveikatą, pasimėgauti kinu, pakeliauti ir išgirsti bei išmokti šį tą naujo, aktualaus. Turime gilias tradicijas puoselėjančią Kauno senjorų bendruomenę, kuria didžiuojamės ir gerbiame, todėl raginame visus miestiečius ne tik spalio mėnesį, bet ir visus metus prisiminti juos bei apglėbti taip reikiamu dėmesiu. Būkime supratingesni bei jautresni ne tik savo artimui, bet ir, pavyzdžiui, gatvėje sutiktiems pagyvenusiems žmonėms“, – kalbėjo Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Pagyvenusių žmonių mėnesį vainikuos Livetos ir Petro Kazlauskų koncertas spalio 30-ąją Kauno kultūros centre.

„Įgyvendindamas naujus projektus Kaunas siekia akcentuoti tiek senyvo amžiaus, tiek negalią turinčių miestiečių poreikius. Stengiamės, kad su kiekviena diena čia taptų patogiau gyventi visiems. Todėl raginu mūsų vyresniuosius kauniečius neužsibūti namuose, bet pasimėgauti augančiu Kaunu – vienas po kito atgyjančiais parkais, dviračių takais, muziejais, teatrais ir kitomis miesto erdvėmis. Juk geriausias metas švęsti gyvenimą – tiesiog dabar“, – sveikindama senjorus pridūrė vicemerė R. Šnapštienė.

Norint patekti į renginius būtinas pensininko pažymėjimas. Daugiau informacijos apie spalio mėnesio veiklas ir išsamią renginių programą galima rasti internete: http://bit.ly/senjorai2019

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content