Kaune esanti Steigiamojo Seimo aikštė atgimsta „Puotos“ pavidalu

Daugelį metų nenaudota ir likimo valioje palikta Steigiamojo Seimo aikštė prisikels naujam gyvenimui. Pačioje Kauno širdyje įsikūrusią erdvę nuo šiol žadins renginių ciklas „Puota“.

„Kadaise čia buvo turgus, gyvybingiausioji miesto dalis, ekonominis centras, kur kūrėsi ir evoliucionavo bendruomenė, saistėsi ryšiai ir buvo keičiamasi informacija. Metas visą tai sugrąžinti“, – sako Mantas Bertulis, vienas iš „Puotos“ organizatorių.

Nuo rugpjūčio 30 dienos iki pat rugsėjo pabaigos čia kiekvieną savaitgalį vyks nemokami renginiai po atviru dangumi – gatvės maisto furgonėlių desantas, gyvos muzikos koncertai, jauki atmosfera bei vasaros palydėtuvės pačiame miesto centre.

„Šiuo metu Birštono ir Šv. Gertrūdos gatvių sankirtoje esanti aikštė visiškai nesulaukia miestiečių dėmesio. Bandysime šią situaciją taisyti“, – teigia idėjos autorius M.Bertulis.

Paskutinį vasaros penktadienį kauniečiams „Puotos“ metu koncertuos bliuzą, regį, dainuojamąją poeziją, roką bei laukinių genčių garsus į vieną mokantys sumaišyti „Strings of Earth Orchestra“, o šeštadienį skanių ritmų paduos hip-hopo atlikėjas „Omerta“.

Visi susirinkusieji taip pat gales paragauti azijietiškos virtuvės, sukrimsti gardžių mėsainių, paskanauti vaflių ar išbandyti indiškų patiekalų.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content