Kauniečių sėkmė Tarptautinėse vaikų žaidynėse: 10 individualių trofėjų ir futbolininkų auksas

Plaukimas, dziudo, lengvoji atletika ir futbolas. Perspektyviausi šių sporto šakų atstovai liepos 9–14 dienomis atstovavo Kaunui ir Lietuvai vadinamojoje vaikų olimpiadoje. Ufos mieste Rusijoje vykusios 53-iosios Tarptautinės vaikų žaidynės jauniesiems atletams iš Kauno buvo itin rezultatyvios – sportininkai grįžo su gausiu ir spalvingu medalių kraičiu.

Kauno miesto sportininkų komanda parsivežė iš viso 10 medalių individualiose sporto šakose, o dar vienu aukso medalių komplektu pasidabino futbolininkų ekipa.

Vien plaukikai susižėrė 8 medalius. Arnas Čereška trofėjus pelnė visose 4 rungtyse, kuriose dalyvavo – 2 aukso ir 2 sidabro medaliai. Plaukikės Mija Motiejaitytė ir Gerda Jotautė parvežė po du medalius: abi merginos pasipuošė sidabru ir bronza.

Į žaidynes vyko 2 lengvosios atletikos sportininkai ir abu taip pat grįžo su medaliais: Evelina Bukauskaitė iškovojo sidabrą šuolio į aukštį rungtyje, o Aurimas Šinkauskas rutulio stūmimo rungtyje pelnė bronzą.

Pagal laimėtų medalių skaičių (11), Kauno komanda užėmė 7 vietą tarp 84 dalyvavusių miestų.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė futbolo turnyras. Kauniečiai, nors grupės varžybose pralaimėjo pirmąjį susitikimą, užtikrintai žengė į finalą, kuriame susitiko su Graikijos miesto Anatoliki Mani komanda. Čia Kauno futbolininkai iš pradžių atsilikinėjo rezultatu 1:3, bet šį deficitą sugebėjo panaikinti ir pagrindinį rungtynių laiką baigė lygiosiomis 3:3. Baudinių serija taip pat baigėsi lygiosiomis, tačiau jos pratęsime auksą Kauno komandai išplėšė Aurimas Dapkus.

Futbolo mačą tiesiogiai transliavo televizija. Vaizdo įrašą galima rasti internete: https://youtu.be/2szs7rJpiKM

Per visą ICG (International Children Games) istoriją sužibo nemažai būsimųjų Lietuvos sporto žvaigždžių – prizines vietas šiose žaidynėse yra pelnę disko metikas Andrius Gudžius, plaukikės Rūta Meilutytė ir Agnė Šeleikaitė, gimnastas Tomas Kuzmickas.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content