Aktyviems pokyčių Kauno mieste iniciatoriams – miesto įvertinimas

Kauno veidas sparčiai keičiasi – tai galima nesunkiai pastebėti plika akimi, tai – iliustruoja ir statistika. Šie teigiami pokyčiai mieste atsispindi ne tik per miesto infrastruktūrinius projektus, pasaulinių investuotojų atėjimą į miestą, startuolių ekosistemos plėtrą ir įvertinimą visame pasaulyje, bet ir nesunkiai pastebimas pačiuose kauniečiuose – miesto gyventojai vis drąsiau ir dažniau didžiuojasi savo miestu.

Iki „Kauno augančio verslo apdovanojimų“ likus mažiau nei mėnesiui, apie verslo bendruomenės nuomonę į pokyčius mieste, miesto verslo ekosistemoje, taip pat – apie K.A.V.A. apdovanojimų naudą ir svarbą būti pastebėtais ir įvertintais, pasidalinti sutiko praėjusių metų laimėtojai.

Spalvomis ir veiklomis prisipildantis miestas

Kaunas per paskutinius keletą metų kyla tarsi feniksas iš pelenų: iš apgriuvusio postsovietinio miesto, tampa moderniu Europos miestu“, – džiaugėsi „Vittamed“ (dabar žinoma kaip „Boston Neurosciences”) tituluotos kaip „Sukurta Kauno mieste“ vadovas Evaldas Kalvaitis.

Šiam požiūriui antrina ir sėkmingo startuolio „Fidens“ vadovas Mantas Venslauskas „Pokyčiai matosi plika akimi. Gausėja renginių orientuotų į startuolius, verslo bendruomenes, statoma naujų verslo centrų. Visą tai parodo, jog verslas auga mieste. Manau, kad tai yra svarus rodiklis, jog terpė verslo vystymui, čia yra labai patraukli bei tuo pačiu skatina kitų įmonių atėjimą į šį regioną.

Prie sistemingų pasikeitimų ir augimo mieste reikšmingai prisideda visi Kauno bendruomenės nariai: organizacijos, savivaldos atstovai, aktyvūs piliečiai. Svarų indėlį įneša ir verslas – tiek išorinėmis, tiek vidinėmis iniciatyvomis – skirdamas ypatingą dėmesį išliekamosios vertės bei socialinės atsakomybės kūrimui. „Įmonės turėtų prisidėti prie geresnės ekonominės aplinkos kūrimo: ne tik kurti naujas darbo vietas, bet vystyti tokius verslus, kurie skatintų didžiuotis kiekvieną darbuotoją savo organizacija, o ši kurtų dar daugiau išliekamosios vertės ne tik miestui, bet ir šaliai“, – mintimis dalijosi „Devbridge“ žmonių ir organizacijos vystymo direktorė Raimonda Alonderienė.

Visuomenės įvertinimas verslams svarbus

Tam, kad verslų augimas neliktų nepastebėtas „Kaunas IN“ antrus metus iš eilės organizuoja „Kauno augančio verslo apdovanojimus“, kurių metu mieste veikiantys verslai gali pretenduoti į inovacijos, startuolio, vietinės ir užsienio plėtros bei kitas nominacijas

Visuomenės įvertinimas suteikia papildomos motyvacijos daryti ir siekti daugiau. Malonu, kad organizacijos darbas ir pastangos įvertintos ir už organizacijos ribų“, – sako R.Alonderienė, kurios atstovaujama „Devbridge“ praėjusiais metais buvo įvertinta kaip sėkmingiausias užsienio investuotojas paslaugų sektoriuje. Jai antrina ir kitas praėjusių metų laimėtojas – „Kautros“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas. Įmonė pernai buvo įvertinta visų kauniečių – laimėjo nominaciją „Kaunas didžiuojasi“. M. Sakalauskas įsitikinęs, jog kiekvienas įvertinimas džiugina ir parodo, kad kiekvieną diena yra dirbama tinkama linkme „apdovanojimas dar kartą užtvirtino, kad autobusų stoties projektas ne tik mums gražus, bet ir sėkmingas kauniečių akyse“, – džiaugėsi M.Sakalauskas.

M.Venslauskas taipogi neabejoja apdovanojimų nauda verslui, nes apdovanojimai „padeda žinomumui didinti ir skleisti žinią apie kuriamą inovaciją, kas yra ypač svarbu jaunai įmonei, startuoliui. Tuo pačiu tai yra didelis paskatinimas ir papildoma motyvacija judėti toliau, augti.” Tačiau įvertinimas svarbus ne tik savo verslo kelią tik pradedančioms, tačiau ir didelėms, tarptautinėms įmonės. „Kitron“, praėjusiais metais laimėjusies nominaciją „Užsienio investuotojas: Gamyba taip pat ne mažiau svarbu būti įvertintiems Kauno bendruomenės tam, kad „visuomenė žinotų apie augančių organizacijų kuriamas naujas darbo vietas ir esamas karjeros perspektyvas”, – sakė direktorius Mindaugas Šeštokas.

Dalyvauti gali kiekvienas

Paklaustas kodėl verta dalyvauti apdovanojimuose „Vittamed“ atstovas teigia, kad „tai tiesiog būtina, jeigu esi kaunietis!” Savo patirtį gauti pripažinimą iš Kauno bendruomenės jis apibūdina taip: „po apdovanojimo sulaukėme įdomių svečių, o mes savo ruožtu prisidedame prie iniciatyvių, garsinančių Kauno vardą.“

Apdovanojimų organizatoriai teigia, kad K.A.V.A. 2019 metu siekiama įvertinti sėkmingai veiklą Kaune vykdančius verslus bei pasidžiaugti tendencingai gerėjančia bei augančia Kauno verslo aplinka.

Daugiau apie nominacijas galima sužinoti „Kaunas IN“ tinklapyje. Paraiškas teikti kviečiama iki 2019 m. gegužės 13 d. puslapyje www.kaunasin.lt. Iškilminga apdovanojimų ceremonija vyks birželio 6 d., kurios metu bus paskelbti šių metų nugalėtojai.

Paraiškas pildyti ir nominantus siūlyti gali ir kiti asmenys ar organizacijos. Daugiau informacijos apie K.A.V.A. 2019 apdovanojimus: el. paštu [email protected] ir www.kaunasin.lt. K.A.V.A. 2019 apdovanojimų organizatorius: VšĮ „Kaunas IN“. Apdovanojimai organizuojami ir finansuojami Kauno miesto savivaldybės, pagal 2019 m. programą „Iniciatyvos Kaunui“. Apdovanojimų iniciatorius ir globėjas – Kauno miesto savivaldybės administracija.

Nuotr. autorius A. Aleksandravičius

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content