Kaunas pagerbė iškiliausius miesto medikus

Minint Medicinos darbuotojų dieną Kaunas tradiciškai nusilenkė šios profesijos atstovams. Rotušėje iškilmingai apdovanoti daugiausia pacientų bei kolegų simpatijų pelnę medikai.

Metų gydytojo titulą šiemet pelnė Kauno miesto poliklinikos šeimos gydytojas Algirdas Jančauskas. Jis, kaip ir kiti laureatai, įvertintas ne tik už savo profesinę veiklą dirbant su pacientais, bet ir geranorišką dalinimąsi patirtimi su jaunaisiais kolegomis – gydytojais rezidentais.

„Didelė garbė būti čia ir pelnyti šį apdovanojimą, tačiau esu tikras, kad mano vietoje galėtų būti ir daugelis kitų kolegų. Vienoje knygoje esu perskaitęs, kad kiekvienas, net ir nedidelis, atliktas geras darbas padeda suprasti, kas yra gyvenimo prasmė. Linkiu visiems kasdien patirti tą jausmą“, – dėkodamas už įvertinimą kalbėjo gyd. A. Jančauskas.

Lietuvos gydytojų sąjunga pratęsė tradiciją išrinkdama ir nuoširdžiausią metų medikę. Ja tapo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų vaikų chirurgė gyd. Dalė Žeromskienė.

Už viso gyvenimo nuopelnus apdovanojimas įteiktas Kauno klinikinės ligoninės direktorei medicinai Gražinai Žiedelienei.

Metų jaunuoju gydytoju išrinkta Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Anesteziologijos klinikos ir Kardiologijos klinikos Intensyvios terapijos skyriaus gydytoja anesteziologė-reanimatologė Lina Mockutė. Metų medicinos darbuotoja tapo Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties Skubios medicinos pagalbos slaugos specialistė Virginija Gutienė.

Miesto simbolio – tauro – statulėle už nuopelnus Kauno miestui apdovanota Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės Petrašiūnų slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus vedėja Rita Kabašinskienė.

Dar trims dešimtims savo darbui atsidavusių medikų įteiktos Kauno miesto mero padėkos.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content