Kaunas kratosi naštos: aukcionuose už patrauklią kainą parduoda butus

Butas prestižinėje Kauno vietoje už labai patrauklią kainą? Skamba miglotai, tačiau kai kurie kauniečiai savo pavyzdžiu įrodė, kad sumanumo ir pastangų dėka įmanoma pasiekti palankų santykį tarp kainos ir norimos miesto erdvės. Netradiciniams sprendimams gyventojus įkvėpė parduodamas miestui priklausęs nekilnojamasis turtas.

Dešimtys Kaune esančių nekilnojamojo turto objektų, daugiausia – 1 ar 2 kambarių butai. Tokie skelbimai jau kuris laikas traukia portalo evarzytynes.lt lankytojų dėmesį. Ilgus metus miestui priklausęs, bet finansine našta buvęs nekilnojamasis turtas parduodamas viešuose aukcionuose.

Ne paslaptis, kad daugelis jų itin prastos, o neretai – ir avarinės būklės. Nepaisant to, originalių vizijų nestokojantys pirkėjai domisi šiais skelbimais ir dalyvauja aukcionuose, rungdamiesi dėl jų įsigijimo. Pagrindiniu jų pasirinkimo kriterijumi tampa optimalus derinys tarp būsto kainos ir patrauklios vietos mieste.

„Reikia pripažinti, kad tai nėra tipinis būsto įsigijimo procesas, tačiau mūsų pareiga – jį maksimaliai supaprastinti. Čia žmonės žvelgia nestandartiniu kampu. Svarbesnis prioritetas šiuo atveju – patogi ar tiesiog mėgstama vieta. Toliau viskas priklauso nuo naujųjų šeimininkų ambicijų ir įdėto darbo. Kaune jau yra nemažai gerų pavyzdžių, kuomet naujakuriai įgyvendino išties gražius, originalius projektus. Stengiamės, kad turtas nesunyktų galutinai, o atrastų naujus rūpestingus šeimininkus“, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vadovas Donatas Valiukas.

Šiuo metu parduodami butai Žaliakalnyje, Aleksote, netoli miesto centro, Šančiuose, Panemunėje ir Vilijampolėje. Seną ir nebenaudojamą turtą išparduodantis miestas gautas lėšas investuoja į naujus projektus.

Savivaldybės atstovai džiaugiasi, jog gerokai nunykę ir vietomis kone lūšnomis virtę pastatai pamažu atgaivinami bei prikeliami naujam gyvavimui, kad toliau puoštų miestą autentiškais akcentais. Naujų iniciatyvių kaimynų atėjimas optimistiškai nuteikia, o sykiu pasitempti įpareigoja ir kitus aplinkinius gyventojus.

Vien per praėjusius metus tokiu būdu Kaune parduota 118 miestui priklausiusių nekilnojamojo turto objektų, už kuriuos gauta 4,5 mln. Eur. Didžioji jų dalis – seniau buvę socialiniai būstai. 2017 m. parduoti 73 objektai už 2,5 mln. Eur, 2016-aisiais – 44 vienetai už 1,1 mln. Eur.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content