„Kauno sporto apdovanojimai 2018“: virš olimpo kyla naujai įsižiebusios žvaigždės

Trečius metus iš eilės Kaunas išrinko ir pagerbė stipriausius miestui atstovaujančius atletus, komandas ir trenerius bei kitus sporto bendruomenės atstovus. Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje prisimintos didžiausios metų pergalės ir skambiausi titulai. Greta krepšinio ir lengvosios atletikos nugalėtojų laurus skynė plaukimo, ledo ritulio bei karate atstovai.

Devynios nominacijos ir daugiau kaip trys dešimtys pretendentų, už kuriuos savo balsus gruodžio pradžioje internetu atidavė tūkstančiai sporto aistruolių.

Kauno valstybinio muzikinio teatro scenoje ne kartą skambėjo „Žalgirio“ vardas. „Metų vyrų komandos“ nominacijoje triumfavo būtent žalgiriečiai, užėmę trečią vietą Eurolygoje, laimėję Karaliaus Mindaugo taurę ir apgynę Lietuvos krepšinio čempionų titulą.

Neatsitiktinai ir „Metų trenerio“ laurai atiteko „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui. Jis su savo kariauna šiuo metu intensyviai ruošiasi artėjantiems dviem šios savaitės išbandymams Eurolygoje, todėl simbolinį trofėjų žaliai baltų generolui Kauno miesto meras planuoja įteikti penktadienį „Žalgirio“ arenoje, prieš rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“.

„Metų moterų komandos“ rinkimuose plačiausios fortūnos šypsenos ir didžiausio gerbėjų palaikymo sulaukė Lietuvos moterų rankinio lygos čempionės bei Baltijos rankinio lygos 3 vietos laimėtojos – „ACME-Žalgiris“ komanda.

Po praėjusių metų pergalės „Metų sportininko“ nominacijoje, šiemet šį titulą ir toliau išsaugojo disko metikas Andrius Gudžius, Europos lengvosios atletikos čempionate iškovojęs aukso medalį, o „Deimantinėje lygoje“ pelnęs sidabrą.

„Metų sportininko su negalia“ nominacijoje jau antrą kartą „Kauno sporto apdovanojimų“ istorijoje laureatu tapo Kęstutis Skučas. Vienas pajėgiausių šalies atletų ir pripažinimą pelnęs mokslininkas sporto srityje šiemet tapo Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionu 400 m važiavimo vežimėliu rungtyje ir taip pat iškovojo sidabro medalį 1500 m distancijoje.

Lengvoji atletika neužleido pozicijų ir „Metų sportininkės“ rinkimuose. Čia ryškiausiai žibėjo kylanti žvaigždė – Europos lengvosios atletikos čempionato bronzos medalininkė – ieties metikė Liveta Jasiūnaitė. Tiesa, prieš pat apdovanojimų ceremoniją sportininkę pakirto liga, tad jos apdovanojimą ir sporto medicinos klinikos „Kuršiai“ įsteigtą dovaną už savo auklėtinę atsiėmė trenerė Teresė Nekrošaitė.

Tuo metu „Metų proveržiu“ tituluota kylanti plaukimo žvaigždė – jaunimo olimpinių žaidynių 50 metrų krūtine plaukimo čempionė Agnė Šeleikaitė. Scenoje dėkodama už įvertinimą ir palaikymą, plaukikė sulaukė netikėto pasiūlymo, kaip atskirti pajėgiausias šalies plaukikes: kadangi Rūta Meilutytė jau senokai pakrikštyta „auksine žuvele“, A. Šeleikaitei vertėtų vadintis „auksine undinėle“.

„Metų sporto iniciatyva“ išrinktas Kauno kyokushin karate klubų ir Rimanto Kaukėno paramos grupės bendras projektas „Junkimės bendrai kovai!“. Spalį vykusiose „Kaunas Kyokushin Karate 2018“ varžybose dalyvavo per 600 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos, o kilniu šio renginio akcentu tapo socialinė iniciatyva. Sportininkai skatino atkreipti dėmesį į vaikus, kovojančius su onkologinėmis ligomis.

Balandžio mėnesį pirmą kartą Kaune, „Žalgirio“ arenoje vykęs IIHF pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės čempionatas pelnė „Metų sporto renginio“ vardą. Pirmenybėse dalyvavo 6 pasaulio šalių rinktinės, o čempionato nugalėtojais tapo Lietuvos ledo ritulininkai.

„Jūs savo pasiekimais įrodote, koks sportiškas yra Kaunas ir kaip tai svarbu mūsų miestui. Siekiame, kad turėtumėte kuo geresnes sąlygas tobulėti. Jau įsibėgėjo S. Dariaus ir S. Girėno rekonstrukcija, greitai prasidės naujos ledo arenos statybos, iki pavasario turėtų būti baigtas dengtas futbolo maniežas, toliau laukia baseino prie „Žalgirio“ arenos statybos ir kiti darbai“, – sveikindamas miesto sporto bendruomenę kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Dešimtoji nominacija – „Už viso gyvenimo nuopelnus sportui“ – komisijos sprendimu paskirta ilgametei lengvaatletei, ieties metikei bei trenerei Birutei Kalėdienei. Po savaitės 84 metų sukaktį minėsianti moteris 1958 metais tapo pirmąja Lietuvos lengvaatlete, pasiekusia pasaulio rekordą. Simboliška, kad lygiai prieš 60 metų ji buvo paskelbta geriausia Lietuvos sportininke. B. Kalėdienė taip pat yra pagerinusi 70 ir 75 metų amžiaus veteranių moterų ieties metimo planetos rekordus.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content