Pradedami Žaliakalnio bendrojo ugdymo įstaigų modernizavimo darbai

Startuoja iš dalies ES struktūrinėmis lėšomis finansuojamas projektas „Žaliakalnio bendrojo ugdymo įstaigų modernizavimas didinant paslaugų efektyvumą“.

Viena iš projektu modernizuojamų įstaigų – Kauno Jono Jablonskio gimnazija. Gimnazijoje nuosekliai dera dabartis ir ateitis. Įgyvendinus projektą gimnazijoje bus sukurtos  modernios mokinių kūrybiškumą skatinančios edukacinės erdvės, pritaikant gimnazijos koridorius mokinių mokymosi ir poilsio poreikiams tenkinti.

Antrojo aukšto koridoriuje bus įrengtos daugiafunkcinės erdvės, kuriose vyks mokymąsi ir poilsį derinantys užsiėmimai. Bus įrengtos 25 darbo vietos, turinčios nuolatinę numatytą vietą, o taip pat dėka modernių baldų pagal poreikį bus sukuriamos mobilios darbo vietos. Skaidrios durys formuos demokratiškesnę ir atviresnę mokyklos aplinką. Aplinka bus pritaikyta mokinių kūrybiškumui skatinti ir įvairiems ugdymosi metodams taikyti. Skaidriu atitvaru bus sukurta erdvė gimnazijos Verslumo projektui įgyvendinti.

Trečiame aukšte koridoriuje bus įrengtos poilsio zonos su turiningą laisvalaikį, neformaliojo švietimo veiklas įgalinančiomis technologinėmis priemonėmis. Taip pat skaidriu atitvaru bus atskirta erdvė Gimnazijos parlamento susitikimams ir darbui.

Atnaujinta pagrindinio įėjimo laiptinė skaidriomis kabinetų durimis susilies į vientisą atvirą ir modernią erdvę. Bus įrengtos erdvės mokinių kūrybinių darbų ekspozicijoms, informacijos pasidalijimui, diskusijoms.

Atnaujintos patalpos skirtos formaliosioms veikloms ir praleisti laisvalaikį per pertraukas ar po pamokų. Projekto įgyvendinimas padės pagerinti mokinių mokymosi pasiekimus per kūrybiškumo išlaisvinimą, suteiks daugiau veiklos formų neformaliam ugdymui, užtikrins mokinių saugumą pertraukų metu bei sustiprins bendruomeniškumo ryšius per grupinį ir komandinį darbą.

Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjus – kita iš projekto metu planuojamų atnaujinti įstaigų. Įgyvendinus projektą KTU inžinerijos licėjuje bus sukurtos modernios mokinių kūrybiškumą skatinančios edukacinės erdvės, kurios tuo pat metu bus pritaikytos ir mokinių mokymosi bei poilsio poreikiams tenkinti.

Įgyvendinamu projektu siekiama aplinką pritaikyti mokinių kūrybiškumui ugdyti, taikant modernius ugdymosi metodus. Pasirinktose erdvėse numatyta įrengti daugiafunkcines erdves, kuriose galima bus derinti poilsį ir mokymąsi.

Taip pat bus kuriamos mobilios darbo vietos modernių baldų pagalba. Numatoma, kad įgyvendinus projektą, bus pasiekta geresnių mokinių mokymosi rezultatų, skatinant jų kūrybiškumo išlaisvinimą, daugiau dėmesio skiriant bendruomeniškumui ir bendradarbiavimui.

Daugiau informacijos apie projektą galima rasti J. Jablonskio gimnazijos interneto svetainėje ir KTU inžinerijos licėjaus tinkapyje.

Projektas iš dalies finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content