Už Kauno vairo stojo studentai

Šį penktadienį Kauno mero kabinete dirba ne Visvaldas Matijošaitis. Tradiciškai tarptautinės studentų dienos proga miesto vadovų darbus ir kėdes vienai dienai perėmė studentai.

Miesto mero darbotvarkė šią dieną atiteko medicinos studentui, aktyviam nevyriausybinių organizacijų nariui Džiugui Grėbliūnui, administracijos direktorių Vilių Šiliauską pakeitė menotyrą bei architektūrą studijuojantis Gediminas Viliūnas, o administracijos direktoriaus pavaduotojo Romaldo Rabačiaus pareigas perėmė Ieva Aglinskaitė, Kauno kolegijoje kremtanti finansų studijas.

Skirtingų sričių studentai, kaip ir įprasta, rytą pradėjo bendru susirinkimu, kuriame susipažino ir su kitais komandos nariais pasidalijo aktualia informacija, suplanavo dienos darbus.

„Smagu, kad jaunimas domisi mieste vykstančiais pokyčiais, neblogai supranta esamą situaciją ir kelia klausimus. Ne be reikalo Kaunas – studentų miestas“, – teigė V. Matijošaitis.

Formulavo užduotis

Labiausiai jaunuosius studentus domino susisiekimo klausimai, viešojo transporto situacija. Naujasis meras ne tik analizavo esamą padėtį, bet ir pasitaręs su Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėju Pauliumi Keru suformulavo skyriui užduotį – įrengti patogias išlaipinimo vietas prie Kauno miesto poliklinikos Centro padalinio. Taip pat studentus domino ir neformaliojo švietimo, darželių, miesto pastatų, renginių klausimai, jie svarstė apie dangoraižių atsiradimą Kaune, apie diskutavo su meru V. Matijošaičiu.

Susipažinus su savivaldybės komanda ir pagrindiniais miesto projektais, laikiniesiems Kauno vadovams teko užduotis pabendrauti ir su žiniasklaidos atstovais bei atsakyti į jų klausimus. Likusią dienos dalį vadovai skyrė diskusijoms su įvairių skyrių atstovais, gilinosi į švietimo, socialinių reikalų situaciją mieste bei dalyvavo savivaldybėje vykusiame renginyje.

Patiko bendravimas

Po pirmųjų dienos darbų jaunieji miesto vadovai pripažino, kad dienotvarkė – įtempta, tačiau džiaugėsi, kad jau spėjo nemažai nuveikti. Studentams įstrigo ir savivaldybės komandos bendravimo kultūra.

„Labai džiaugiuosi, kad tikrieji miesto vadovai ir jų komanda taip nuoširdžiai ir atvirai bendrauja, diskutuoja ne kaip su jaunesniais studentais, o kaip su sau lygiais“, – įspūdžiais dalijosi laikinoji administracijos direktoriaus pavaduotoja I. Aglinskaitė.

Nors studentai tikino, kad šiandien darbas savivaldybėje jiems pasirodė tikrai įdomus, ar jį tęstų – dar nežino. Ieva ir Gediminas norėtų pradėti nuo žemesnių pareigų, kad galėtų geriau susipažinti su savivaldybės struktūra, o Džiugui labiau prie širdies – politika.

„Gal dėl to, kad mėgstu nešioti kostiumus“, – šypsojosi vaikinas.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content