Idėjų konkurse „Kauno akcentai“ – trys naujovės menininkams

Kauno miesto savivaldybės rengiamas meninių idėjų konkursas „Kauno akcentai“ metų pabaigą pasitinka stipriai atsinaujinęs. Konkurso programa papildyta gatvės menu, supaprastintas paraiškų teikimas, o į konkursą menininkai galės aplikuoti ištisus metus.

Atsižvelgus į menininkų bendruomenės poreikius, „Kauno akcentų“ programa papildyta nauja sritimi. Nuo šiol bus finansuojami ne tik šviesos instaliacijų ir dizaino projektai, bet ir gatvės meno idėjos.

„Gatvės menas – svarbi Kauno identiteto dalis. Todėl jos įtraukimas į „Kauno akcentus“ buvo būtinas sprendimas. Komisijos patvirtintos idėjos gaus miesto finansavimą, o netrukus padėsime spręsti ir dar vieną gatvės menininkams kylantį sunkumą – sienų radimo klausimą“, –  teigė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Pateikti idėjas bus paprasčiau

Patvirtinta ir dar viena „Kauno akcentų“ naujovė, idėjų autoriams palengvinsianti  paraiškų teikimo procesą. Nebelieka laiko apribojimų projektų teikimui – nuo šiol idėjos bus priimamos visus metus, todėl tikimasi sulaukti dar daugiau paraiškų, kurios garantuotų spartesnį kokybiškų akcentų atsiradimą mieste.

Supaprastinta ir paraiškų teikimo procedūra. Nuo šiol paraiškos bus teikiamos elektroniniu būdu interneto svetainėje http://akcentai.kaunas.lt.

Įgauna pagreitį

„Kauno akcentai“ yra trečius metus iš eilės vykstantis, analogų Lietuvoje neturintis idėjų konkursas. Jo dalyviai savo darbais gali papuošti įvairias Kauno vietas, svarbiausia – unikalumas, savitumas, originalumas ir bendra kūrinio dermė su aplinka.

„Planeta X“, „Degantys akmenys“, „Lenktynės“ – tik maža dalis miestą puošiančių meno kūrinių. Nuo programos pradžios įvairiose miesto vietose jau atsirado 17 akcentų, o artimiausiu metu bus įgyvendinta dar 18 projektų. Prie visų patvirtintų idėjų realizavimo prisideda Kauno miesto savivaldybė. Daugiau informacijos apie konkursą galima rasti čia – http://akcentai.kaunas.lt.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content