Aiškėja, kaip atrodys pagrindinė Kauno eglutė

Pastaruoju metu Kaune jaučiama Kalėdinė dvasia: puošiamos gatvės, parkai, tiltai, ryškėja pagrindinės miesto eglės kontūrai. Šį savaitgali šventinėms linksmybėms startą duos kalėdinės eglutės įžiebimas ir grandiozinis koncertas Rotušės aikštėje.

Labai smagu vėl pratintis prie vėsių orų ir Kalėdų kvapo. Džiaugiamės, kad grįžo Jolanta Šmidtienė, todėl dėl visko esame ramūs. Turėsime ne tik labai jaukią įžiebimo šventę, bet ir visą laikotarpį iki pat Trijų karalių“, – sakė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Ryškėja eglutės kontūrai

„Viskas vyksta pagal planą, sklandžiai. Jau yra pastatytas eglutės karkasas. Jis ir iš išorės, ir iš vidus padengtas tikromis eglišakėmis, kad būtų galima pajustumėt tą tikrą Kalėdų kvapą. Prie puošybos prisideda daug organizacijų, bendruomenių, todėl tai visų pirma yra reiškinys, o jo rezultatas bus neįkainojamas“, – pabrėžė kalėdinės eglutės autorė, menininkė Jolanta Šmidtienė.

Visoje Rotušės aikštėje aplink eglę įsikurs kalėdinis miestelis, suskirstytas zonomis. Miestelyje veiks amatų, maisto, jaunimo erdvės.

Laukia didžiulė šventė

Jau šį šeštadienį Kaunas rengia šventinį Kalėdų eglės įžiebimo koncertą. Aukščiausia ir dailiausia Kalėdų eglė, mylimiausi atlikėjai, galingi chorai ir šokėjai, ypatingu kinkiniu atvyksiantis Kalėdų Senelis ir nykštukai bei jaukaus kalėdinio miestelio šurmulys, – toks bus renginys „Tikros. Kalėdos. Kaune“, kuris gruodžio 1 dieną 18 val. Rotušės aikštėje leis patirti gražiausias švenčių laukimo emocijas.

„Kurdami eglutės įžiebimo renginio koncepciją neturėjome tikslo priblokšti visus pompastiniais sprendimais – norėjome tiesiog pradžiuginti žmones. Mums rūpi sukurti jaukią atmosferą, kad būtų šilta ir smagu, kad žmonės galėtų šokti, dainuoti bei šypsotis vienas kitam, o ne apakinti lempučių įvairove. Tikimės, kad renginys atitiks savo pavadinimą – „Tikros.Kalėdos.Kaune“ ir visus drauge kvies pasvarstyti, kas kiekvienam iš tiesų yra tikros Kalėdos“ – kalbėjo renginio režisierė Jurga Klimaitė-Riebling.

Kauno eglės įžiebimo renginyje koncertuos Ieva Zasimauskaitė, Monique, Justinas Jarutis, „Biplan“, „Daddy Was a Milkman“ ir Birutė Dambrauskaitė, kurią jau kelios klausytojų kartos su meile vadina Mama Estrada.

Ragina vykti viešuoju transportu

„Tie, kurie pabijos šalčio, kviečiami šventę stebėti televizijos ekranuose per LRT, o tie, kurie susiruoš į Rotušės aikštę, šiltai apsirenkite, pasiruoškite gerą nuotaiką ir naudokitės viešuoju transportu. Šiemet pirmą kartą turėsime kalėdinį kalendorių – kiekvieną dieną pasirodys vis nauja veikla. Veiks ir kalėdinis paštas. Dar vienas iš gražių šių metų akcentų – pakyla žmonėms su negalia, kad jie galėtų patogiai stebėti visą šventę“, – akcentavo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas.

Šventėje taip pat pasirodys Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“, vadovaujamas charizmatiškos dirigentės Danguolės Beinarytės ir Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos grupė „Dangi&Dangiukai“. Šokio ir akrobatikos elementus šventėje kurs žinomo choreografo Kęstučio Baranausko suburta komanda.

Šiemet pirmą kartą eglutės įžiebimo šventėje bus įrengta speciali pakyla, skirta žmonėms su negalia. „Kaunas 2022“ iniciatyva pastatyta pakyla leis visavertiškai dalyvauti renginyje kelioms dešimtims judėjimo negalią  turinčių  žmonių ir juos lydinčių asmenų.

Atsidarys kalėdinis miestelis

Gruodžio 1-ąją Rotušės aikštėje duris atvers šiltas, šviesus ir jaukus kalėdinis miestelis, kuriame prekeiviai pasiūlys stilingų dovanų, veiks kūrybinės dirbtuvės, skanėstų nameliai. Kauniečiai aikštėje galės leisti romantiškus vakarus, siųsti bičiuliams nuotraukas iš specialiai tam skirtų taškų.

Kalėdų miestelyje vyks ir susitikimai su atlikėjais, rašytojais, dailininkais. Bus rengiami kino seansai, nestigs įvairios veiklos, kad žmonės norėtų leisti laiką Kauno Rotušės aikštėje ir savaitgaliais, ir paprastomis dienomis.

Kaip pasipuošė miestas?

Pasak S. Kairio, lapkričio mėnesio pradžioje prasidėjusi miesto puošyba artėja link pabaigos. Šią savaitę šventiniam laikotarpiui baigiamas ruošti Santakos parkas, toliau nuo miesto centro esančios žiedinės sankryžos, o kitą savaitę prasidės miesto seniūnijų eglių puošyba.

„Visi papuošimai, kurie atsiranda mieste, nėra vienerių metų sprendimai, tai yra investicija. Pernai pasiteisino ir nauja kalėdinė erdvė – Santakos parkas. Šiemet čia bus galima pamatyti dar daugiau įvairių šviesos instaliacijų, kitų dekoracijų, jau nekalbant apie visus miesto tiltus, gatves, kurios bus papuoštos. Miestas puikiai pasiruošęs ir ramiai galime laukti kalėdinio laikotarpio bei kartu sutikti šventes“ ,- pabrėžė S. Kairys.

Šįmet miestas puošiamas naujomis ir pernai įsigytomis dekoracijomis. Lietučio girliandomis virš gatvių, dekoracijomis ant apšvietimo atramų pasipuoš Kauno miesto gatvės, tiltai ir parkai.

Visos naujos dekoracijos atsiras Rotušės aikštėje, po kelias naujas dekoracijas atsiras Vilniaus gatvėje, Santakos parke. Papildomai ir daugiau papuošiama medžių Muzikinio teatro sodelyje, Santakos parke, naujai puošiami medžiai prie arkikatedros. Papildomas Kauno pilies papuošimas – švies pilies langai.

Kaip kasmet puošiamas Istorinės Prezidentūros sodelis – medžiai sužibs mėlynomis lemputėmis. Visą mėnesį nuo gruodžio 1 d. iki sausio 6 d. bus apšviestas Muzikinis teatras. Gruodžio 1-2 d. meninis apšvietimas palies Maironio gimnaziją, gruodžio 7-9 d. spalvotai įsižiebs rotušė ir Jėzuitų bažnyčia.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content