Kauno draugų ratas plečiasi: oficialiai sutvirtinta bendrystė su „lietuviškiausia“ Japonijos vietove

Trečius metus besitęsianti Kauno bičiulystė su Japonijos miestu Hiracuka šią savaitę oficialiai įtvirtinta miestų vadovų parašais ant memorandumo. Tuo pačiu bendradarbiavimo sutartis pasirašė Kauno pedagogų kvalifikacijos centro ir Hiracukos švietimo valdybos atstovai, o taip pat Kauno Panemunės ir Hiracukos Minato pradinių mokyklų vadovai.

Miestai sutarė keistis žiniomis, gerąja praktika ir patirtimi švietimo, kultūros, sporto, turizmo bei tarptautinės veiklos srityse. Tuo pačiu ketinama skatinti geresnį tarpusavio pažinimą bei draugystę tarp abiejų miestų gyventojų ir giminingų organizacijų. Susitarime numatyta keistis patirtimi urbanistinio planavimo ir valdymo srityse, o taip pat kurti palankesnę aplinką verslui, tobulinant bendradarbiavimą tarp Prekybos, pramonės ir amatų rūmų.

Sutarta, kad Kauno ir Hiracukos švietimo įstaigos bendradarbiaus abipusiai gerinant paslaugų kokybę formaliojo ir neformaliojo ugdymo srityse.

„Memorandumas užtikrins pilnavertį švietimo specialistų dalyvavimą projektinėse veiklose. Tai yra unikali galimybė Kauno ir Hiracukos mokytojams iš arčiau pažinti Lietuvos bei Japonijos švietimo sistemas, kultūrą, dalintis pažangiausia patirtimi ir pasitelkti vieni kitų idėjas gerinant mokinių pasiekimus. Mums aktualu perprasti Japonijos mokyklose taikomą kritinio mąstymo ugdymą, jo metodus bei priemones“, – kalbėjo Kauno pedagogų kvalifikacijos centro direktorė Rasa Bortkevičienė.

Ji išskyrė Japonijos švietimo sistemoje akcentuojamą praktinį mokinių gebėjimą pritaikyti įgytas žinias ir tinkamai interpretuoti savo mokymosi rezultatus.

Kauno Panemunės pradinė ir Hiracukos Minato pradinė mokykla bendradarbiaus organizuodamos mokinių ir mokytojų mainus. Jau šį mėnesį 3 mokiniai iš Kauno drauge su dviem mokytojais vyks į Hiracuką mokyklos bendruomenei pristatyti Kauno miestą ir Lietuvą, šiemet mininčią Valstybingumo šimtmetį. Šis vizitas yra dalinai finansuojamas Kauno miesto savivaldybės Jaunųjų ambasadorių programos, skirtos moksleivių tarptautinių mainų skatinimui, lėšomis.

„Kaunas visada tvirtai akcentuoja, kad mokytojas yra kertinė figūra, tiesiogiai susijusi puoselėjant miestą,  kuriant jo ateitį. Todėl šis bendradarbiavimas su Hiracuka leis mūsų pedagogams tobulėti bei praturtinti savo kasdienį darbą naujomis patirtimis. Bendraudami su kolegomis iš Japonijos, mūsų mokytojai tobulins žinias ir ieškos naujų, netradicinių, mokiniams patrauklių ugdymo metodų. Ne mažiau vertinga ir bendrystė kultūros, sporto bei turizmo srityse. Esame nusiteikę uoliai dirbti, kad pasirašytas susitarimas išties būtų realiai vykdomas ir teiktų naudą miestui“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Hiracukos miesto savivaldybė didelį dėmesį skiria Lietuvos kultūros ir istorijos pristatymui, organizuoja lietuvių kalbos pamokas, ruošdamiesi priimti Lietuvos olimpinę ir parolimpinę rinktines, kurios treniruojasi Hiracukoje. Per 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes čia įsikurs visa mūsų šalies olimpinė rinktinė, todėl jau dabar ši vietovė neretai vadinama „lietuviškiausia“ visoje Japonijoje.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content