Kaunas susigrąžino Vytauto parką, jo ateitis – kauniečių rankose

Teisines procedūras užbaigusi Kauno savivaldybė Vytauto parką sugrąžino kauniečiams. Artimiausiu metu šioje erdvėje ketinama atnaujinti pėsčiųjų takus, įrengti naują apšvietimą bei pastatyti suoliukus bei šiukšliadėžes. Sprendimus dėl šio parko ateities miesto vadovai priims po konsultacijų su kauniečiais, tačiau aišku viena – tai yra valstybės saugoma miško teritorija, todėl jokios statybos šioje vietoje yra tiesiog neįmanomos.

„Iki šiol šioje apleistoje vietoje negalėjome nieko daryti. Mums pavyko šią teritoriją sugrąžinti miestui ir artimiausiu metu šį parką paversime jaukia ir tvarkinga laisvalaikio erdve“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Vytauto parke ketinama atnaujinti pėsčiųjų takus, įrengti modernų apšvietimą, pastatyti naujus suoliukus ir šiukšliadėžes.

„Atlikti šiuos darbus trukdo neteisėtai ant valstybinės žemės ir miestui priklausančių aikštelių stovintys atrakcionai. Jie kelia didelį susirūpinimą dėl jų būklės ir saugumo. Atrakcionų savininko geranoriškai paprašėme nusikelti neteisėtai stovinčius įrenginius“, – pabrėžė V. Šiliauskas.

Pasak Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės,  viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija, jog parke gali būti statomi kotedžai, tėra nieko bendro su realybe neturinčios spekuliacijos.

„Vytauto parkas yra valstybės saugoma miško teritorija, todėl apie kažkokias statybas negali būti nė kalbos“, – akcentavo R. Savickienė.

Sprendimus dėl Vytauto parko ateities ketinama priimti kartu su miesto bendruomene. Visi kauniečiai, turintys idėjų ir pasiūlymų, kaip ateityje turėtų atrodyti ši erdvė, kviečiami rašyti elektroniniu paštu [email protected]

Lietuvai atgavus nepriklausomybę ir prasidėjus privatizavimo laikmečiui, Vytauto parke stovėjusius atrakcionus ir keletą parke esančių pastatų valdžiusi valstybinė įmonė pateko į privačias rankas. Šiuo metu ten esančius statinius valdo privatūs asmenys.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content