Paveldas, tradicijos ir šiuolaikinė kultūra – „Kauno mugėje. Ruduo 2018“

Šį savaitgalį – rugsėjo 7 – 9 dienomis – Kaunas kviečia švęsti. Senamiestyje, nuo pat Vilniaus gatvės pradžios, ir visoje Rotušės aikštėje džiaugtis naujojo sezono pradžia kvies „Kauno mugė. Ruduo 2018“, kurioje netrūks naujų skonių, pramogų ir atradimų.

Teatras ir magija

Šiais metais mugė švenčia drauge su Kauno senamiesčio draugija, kuri rengia teatrališką,  paslaptingą vasaros sezono uždarymą ir skelbia magišką rudens pradžią, kurią pasitiks su teatrų iš visų Lietuvos miestų ir miestelių: Kauno, Vilniaus, Anykščių, Marijampolės ir kt. spektakliais. Vilniaus ir Daukšos gatvių sankryžoje šeštadienį spektaklius rodys ir profesionalios trupės, ir mėgėjai, „Teatro klubas“ pristatys improvizuotą režisierės Inos Pukelytės spektaklio „Brendžio trims. Po dešimt metų“ premjerą. Šventės lankytojus aiktelėti privers Mimų teatro aktoriai, pavirtę į gyvas skulptūras. „Tačiau po vaidimų aktoriai nesislėps užkulisiuose, o įžengs į senamiestį, vaikščios tarp mugės lankytojų ir bendraus, pristatydami savo teatrus, spektaklius, nustebindami momentinėmis improvizacijomis“, – pasakoja Kauno senamiesčio draugijos vadovė Ona Peičiūtė. Mugės lankytojai taip pat galės pasimėgauti pagal Pauliaus Širvio eiles kurtu Anykščių kultūros centro vaidinimu „Velnioniškai vienas“. O sekmadienį, puikiai naujai savaitei nuteiks geros nuotaikos šou „Mylimas klounas“. O. Peičiūtė atskleidžia, jog tarp renginio dalyvių lankytojai išvys ir Lietuvoje bei užsienyje žinomą mentalistą Nicholą Kin, kuris privers patikėti, jog magija iš tikrųjų egzistuoja.

 

Kultūrinis paveldas

„Kauno mugė. Ruduo 2018“ nustebins ir vaikštinėjančius po kultūrinio paveldo zoną, kuri tęsis išilgai Vilniaus g. Čia savo amatus demonstruos ir apie juos pasakos odininkai, kalviai, pynėjai, keramikai, autentiškos lietuviškos juvelyrikos kūrėjai: Lietuvos tautodailininkų sąjungos narys, menininkas Vladas Gaidys ne tik prekiaus unikaliomis medžio skulptūromis, bet ir demonstruos savo amatą; interjero akcentais iš metalo, medžio ir molio prekiaus Darius Vilius, kuris  supažindins su kalvystės amatu ir medinių paveikslų gamybos procesu; Rimantas Ordinas mugės lankytojus nustebins autentiškais papuošalais iš žalvario ir skaidriai skambančiais vėjo varpeliais; Aurelija Bagdonavičienė prekiaus drabužiais, puoštais baltiškais ženklais ir ves edukacinę programą „Baltų raštai“; nuolatinė mugės dalyvė Brigita Pranckevičiūtė – Firsunina prekiaus rankų darbo keramikos indais. Kultūrinio paveldo erdvėje netrūks ir gastronominių netikėtumų: Ramūnas Katinas prekiaus linų sėmenų aliejumi, spaustu senoviniu spaudimo būdu – ąžuolinėje bačkutėje rankiniu presu, kurį demonstruos ir mugės metu; alytiškiai Vilmantas ir Jūratė Biesevičiai pristatys bitininkystės amatą ir visus vaišins medumi.

Muzikinė aikštė

Susipažinę su tradiciniais lietuviškais amatais, mugės lankytojai bus kviečiami į Rotušės aikštę. Penktadienio popietę aikštėje įrengtoje scenoje pasirodys pole dance studija „Vipera“, savo šou pradėsianti zumbos treniruote, skirta ir suaugusiems, ir vaikams. Šeštadienį scenoje pasirodys rusų, totorių, karaimų, armėnų tautiniai ansambliai bei airiškų šokių kolekytvas iš Latvijos, o po jų – akustiniais pasirodymais džiugins šiuolaikiniai bardai: Juozapas Liaugaudas ir Giedrė Teiberytė, Audrius Petrauskas ir Dangiras Petraitis, Linas Matiukas, Mindaugas Kuodis – grupės „Vandenilis“ vadovas, dainų autorius, 2017 m. festivalyje „Unikalūs paradoksai“ su grupe laimėjęs geriausios dainos nominaciją. Tarp muzikos atlikėjų pasirodymų edukatyvią programą surengs chna tatuiruočių meistrė Deimantė Praškevičiūtė. O sekmadienį scena priklausys vaikams – tarp smagių jų koncertų bus netgi roko grupės pasirodymas.

Mugėje veiks ir Dizaino paviljonas, kuriame autoriniais darbais prekiaus lietuviškų mados ženklų kūrėjai. „Dizaino paviljonas, po vienu stogu pakviečia visus dizainerius ir tampa išskirtine vieta mugėje, kurioje vienetinius daiktus galima įsigyti tiesiai iš kūrėjų rankų“, – sako vienas iš mugės organizatorių Darius Straigis.

Mažųjų mugės lankytojų lauks įspūdingas „Kakės Makės pramogų parkas“, įrengtas Steigiamojo Seimo aikštėje, kuriame netrūks pramogų ir desertų.

„Kauno mugė. Ruduo 2018“ išsiskiria nauju formatu, apjungiančiu tradicijas, paveldą ir šiuolaikinę kultūrą. Tai pasiekti padeda ne tik šventės organizatorių entuziazmas, drąsa eksperimentuoti, bendradarbiavimas su Kauno senamiesčio draugija, bet ir prie komandos prisijungianti renginių organizatorių studija „Muha“. „Kauno mugė. Ruduo 2018“ siekia sukurti naują tradiciją, skatindama mugės lankytojus į ją žvelgti kaip į kultūrinį renginį, pasimėgaujant ne tik prekybininkų siūloma produkcija, tačiau ir išskirtiniais renginiais, edukatyviomis veiklomis, bendravimu.

Organizatoriai primena, jog mugės metu – rugsėjo 7 – 9 dienomis – įvažiuoti į Kauno rotušės aikštę bus galima tik mugės dalyviams nustatytomis valandomis ir aplinkinių kiemų gyventojams.

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content