Kaunas kuria pirmą šalyje startuolių akceleratorių

Kauno miesto savivaldybės viešoji įstaiga, atsakinga už turizmo ir verslo ir investicijų skatinimą bei miesto rinkodarą „Kaunas IN“ pradeda įgyvendinti programą „Kauno startuoliai“, kurios metu pirmą kartą Lietuvoje bus vykdomos startuolių akceleravimo veiklos. Tai precedento Lietuvoje neturinti programa, kurios metu tarptautinio lygio verslo profesionalai net du mėnesius intensyviai dirbs kartu su startuoliais, siekdami tobulinti ir stiprinti programos startuolių kuriamų produktų išvystymo lygį.

Savo srities asai startuolius mokins tinkamai ir paveikiai atskleisti savo sukurto produkto savybes bei jį pozicionuoti, padės atrasti ir tinkamai komunikuoti turimus konkurencinius pranašumus skverbiantis į užsienio rinkas.

“Kaunas – vienintelė savivaldybė Lietuvoje, turinti startuoliams skirtą programą. Ši programa pakeitė savo pobūdį. Nuo šiol bus finansuojamos ne atskiros, pavienės idėjos, o lėšos nukreipiamos į aksceleravimą ir tinklinimąsi. Kitaip tariant, tiek lėšos bus naudojamos efektyviau, tiek programos dalyviai galės pasinaudoti išplėstomis galimybėmis”, – teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Akceleravimas yra unikalus tuo, kad su į programą atrinktais startuoliais dirbs keturios dešimtys mentorių iš Lietuvos ir užsienio. Bendroms sesijoms, diskusijoms ir asmeninėms konsultacijoms mentoriai skirs daugiau nei 100+ valandų.

„Neabejojame, kad „Kauno startuolių“ akceleratorius ne tik leis programos dalyviams perimti ekspertinę patirtį ir žinias, bet ir duos stiprų impulsą bendrai Kauno startuolių ekosistemai mieste“,- teigia Tadas Stankevičius, „Kaunas IN“ verslo skyriaus vadovas, atliekantis direktoriaus funkcijas.

Vienas iš „Kauno startuoliai“ mentorių – tikras pasaulinės startuolių ekosistemos „liūtas“ – amerikietis Wallace Green. Jis – ne vienos kūrybiškos verslo strategijos kūrėjas, kuris jau daugiau nei dešimtmetį sėkmingai padeda augti pasaulinio lygio strateginiams projektams bei yra prisidėjęs prie Capgemini Consulting, Telenor, Vodafone įmonių sėkmės.

Kita programos „Kauno startuoliai“ pasaulinės startuolių ekosistemos žvaigždė – Cristobal Alonso. Jis – buvęs ryšio operatoriaus „Bitė“ technikos direktorius Lietuvai ir Latvijai. C. Alonso taipogi yra Baltijos šalyse lyderiaujančio, verslas-verslui skirto startuolių akceleratoriaus „Startup Wise Guys“ direktorius, taip pat – vienas iš žinomų mobiliųjų aplikacijų startuolių „Mabofree“ ir „mmmCHANNEL“ įkūrėjų. Programos metu, C. Alonso dalinsis ir savo sėkmės istorija apie pritrauktą net 2 mln. Eur rizikos kapitalo investiciją.

Išmokti atskleisti geriausias savo startuolio savybes ir įtikinti jomis kitus „Kauno startuolių“ akceleravimo programos dalyvius mokys Mario Krivokapic – įmonės „Content Insights AD“ pardavimų viceprezidentas, akceleratoriaus „Startup Wise Guys“ ir privataus investicinio fondo „ICT Hub Venture“ pardavimų mentorius.

Anot „Kauno startuolių“ akceleratoriaus sumanytojų, didžiausia tokios programos pridėtinė vertė – tai išties unikali proga per ypač trumpą laiką pasisemti žinių ir gauti asmeninių patarimų iš didelę tarptautinę patirtį sukaupusių Lietuvos ir Europos startuolių ekosistemos ekspertų bei gauti neįkainojamos patirties bei sėkmingai praplėsti savo profesinių kontaktų ratą.

„Kaunas iš kitų Lietuvos miestų išskirtinis tuo, jog mieste yra susitelkęs didelis technologijų srities išsilavinimą įgijusių specialistų skaičius. Technologinės krypties startuoliams akceleratorius suteikia išskirtinę galimybę padirbėti su tikrais startuolių ekosistemos profesionalais. Iki dabar, tokių pačių arba panašių akceleratorių vietos startuoliai turėjo ieškoti užsienyje, nes Lietuvoje panašių programų iki šiol neturėjome. Džiaugiamės, kad šiandien užtikrintai galime pakviesti mūsų startuolių bendruomenę tarptautinės patirties ir žinių semtis čia, Kaune,“ – teigia akceleratoriaus veiklas įgyvendinančios UAB „Civitta“ projektų vadovė Jonė Vaitulevičiūtė.

Startuolius kviečiame teikti paraiškas į „Kauno startuolių“ akceleratorių iki rugsėjo 24 dienos. Jau spalio mėnesio pradžioje, iš visų užsiregistravusių startuolių, ekosistemos ekspertų ir mentorių komisija išrinks 25 stipriausius, kurie bus pakviesti dalyvauti atrankos stovykloje. Stovyklos pradžioje, po greitų startuolių ir mentorių susitikimų, visus kriterijus atitikę startuoliai bus pakviesti dalyvauti dviejų mėnesių trukmės akceleratoriui skirtose veiklose. Nors akceleratoriaus prioritetas – Kauno startuoliai, tačiau teikti paraiškas ir dalyvauti programoje gali ir startuolius kuriantys arba idėjas brandinantys verslininkai iš kitų Lietuvos miestų ir užsienio šalių.

„Kauno startuolių“ akceleratorius šiais metais siekia pritraukti technologijų, informacinių ryšių bei medicinos technologijų, finansinių technologijų (angl. fintech), robotikos srityse veikiančius startuolius. Akceleratoriaus veiklos bus nukreiptos į praktinių žinių perdavimą ir gilinimą, pardavimo kompetencijų ugdymą, idėjos vystymo įgūdžių lavinimą, rinkodaros, teisės ir finansų valdymo žinių stiprinimą.

Pagrindiniai reikalavimai dalyviams – turėti kuriamą produktą ir galėti skirti 2 mėn. dalyvavimui intensyviose programos veiklose.

Akceleratoriaus finalas – baigiamasis renginys, kuriame visi akceleratoriaus startuoliai turės progą pristatyti savo verslo idėjas potencialiems investuotojams.

Kauno miesto savivaldybė jau 4 metus iš eilės teikia paramą Kauno miesto startuolių ekosistemai stiprinti ir geriausioms idėjoms finansiškai skatinti.  Tarp sėkmingiausių programos „Kauno startuoliai“ verslų: „Helis“, kurio darbuotojų skaičius nuo keletos savo srities ekspertų išaugo iki daugiau nei  100 darbuotojų; „Sviestas sviestuotas“ – riešutų sviestą gaminanti įmonė; „Findens“ – artrito ir raumenų traukulių problemas sprendžianti inovacija medicinos srityje.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content