Augimas tęsiasi: prie Kauno „Hella“ atidarė naują elektronikos gamyklą

Apšvietimo ir elektronikos kompanija „Hella“ ketvirtadienį oficialiai atidarė gamyklą Kauno LEZ. Naujoji „Hella“ gamykla skirta patenkinti Europoje augantį elektronikos sprendimų poreikį. Iš pradžių pajėgumai bus nukreipti į fotoelektronikos komponentus, o artimoje ateityje planuojama gamybą išplėsti įtraukiant įvairius sensorius, elektroninius aktuatorius ir valdymo modulius.

„Hella“ Lietuvoje jau dirba apie 70 žmonių, per artimiausius trejus metus planuojama šį skaičių padidinti iki 250. Iki šiol „Hella“ Lietuvoje investavo 18 mln. eurų, bendra investicijų suma užbaigus pirmąjį plėtros etapą turėtų viršyti 30 mln. eurų.

„Hella“ augimas šiuo metu yra spartesnis nei pačios rinkos, – atidarydamas gamyklą sakė dr. Rolf Breidenbach, „Hella“ generalinis direktorius. – Pagrindinė mūsų sėkmės priežastis – nuoseklus pozicionavimasis neatsiliekant nuo svarbiausių pramonės tendencijų, tarp kurių yra autonominis vairavimas, energijos vartojimo efektyvumas ir elektrifikavimas, skaitmeninimas ir personalizavimas. Kartu su nauja gamykla Lietuvoje sukursime galimybes patenkinti augančią mūsų inovatyvių sprendimų paklausą ir tęsti pelningą augimo kelią.“

Elektronikos gamykla Lietuvoje yra keturioliktoji „Hella“ pasauliniame tinkle. Lietuva ir konkrečiai Kauno LEZ gamyklos statyboms pasirinktas dėl gerai išplėtotos infrastruktūros, taip pat galimybės pritraukti dirbti aukštos kvalifikacijos darbuotojus. Ir tai akivaizdu – „Hella“ neseniai pradėjo serijinės produkcijos gamybą naujoje 7000 kv. m gamykloje praėjus mažiau nei vieneriems metams nuo statybų pradžios paskelbimo.

Dr. R. Breidenbach dėkojo visiems prisidėjusiems: „Tai, kad per tokį trumpą laiką mums pavyko sklandžiai įgyvendinti plyno lauko investiciją, įrodo ne tik Lietuvos komandos, pasaulinės „Hellos“ komandos didžiausio lygio lankstumą, kompetenciją, bet ir aukščiausio lygio partnerių bendradarbiavimą.“

„Kai užsienio ekspertai skeptiškai vertino Lietuvos viziją pritraukti automobilių komponentų gamintojų tiesioginių užsienio investicijų projektus, „Hella“ tapo pirmuoju dideliu rinkos žaidėju, savo pasirinkimu laidavusiu Lietuvos galimybes. Po „Hella“ sprendimo klasteris pasipildė ne viena tarptautine šios industrijos atstove. Šiandien spartus industrijos augimas ir pasitikėjimas ja leidžia Lietuvos bendrovėms ne tik tiekti „Hella“ gamybai reikalingas medžiagas, bet eiti ir kalbėtis su Vokietijos inžinerinės ir automobilių pramonės bendrovėmis“, – teigia Lietuvos Respublikos ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content