Pirmą kartą Lietuvoje: kviečia „Giminių festivalis“

Kada paskutinį kartą skambinai tetai? Nebesuskaičiuoji, kelintą gimtadienį minės močiutė? Nerandi progos apkabinti kitame mieste gyvenantį pusbrolį? Rugsėjo 8 dieną Kaune, Nemuno saloje, pirmą kartą vyks Lietuvos giminių festivalis, kuris ir taps ta proga susiburti artimiesiems vienoje vietoje, skelbia organizatoriai. Atviras, nemokamas, giminėms, didelėms ir mažoms šeimoms, bendruomenėms skirtas renginys laukia įvairaus amžiaus, skirtingų kartų lietuvių iš visos šalies.

„Giminių festivalį vertiname kaip teisingą ambiciją Kaune sukurti naują tradiciją – didžiulį kasmetinį miesto renginį, kuris suburtų žmones, jų gimines, iš visos Lietuvos ir išsibarsčiusius užsienyje. Vilnius turi Kaziuko mugę, Klaipėda turi Jūros šventę, tad palaikome idėją, kad Kaunui, esančiam Lietuvos širdyje, šalies centre, reikia turėti savo šventę ir, kad tai yra gera lokacija burti gimines, su kuriais, tikėtina, per retai susitinkame”, – sakė vienas iš festivalio iniciatorių Marius Horbačauskas, bendrovės „Volfas Engelman” vadovas.

Giminių festivalyje pasirodys skirtingo amžiaus žmonių mėgstami lietuvių atlikėjai – Rondo, Vytautas Šiškauskas, Biplan, Donatas Montvydas, Katažina ir Pop ladies bei kiti. Festivalyje vyks Giminių protų kovos su Robertu Petrausku, vaikams pasirodymą surengs Kakė Makė, veiks jos vardo batutų parkas,  pramoginės ir sportinės varžybos, skirtos tiek šeimoms, tiek giminėms.

Didžiojoje festivalio scenoje bus apdovanota Giminių rinkimų nugalėtoja. Iki pat rugsėjo 5 d. portale Delfi ir festivalio svetainėje vyksta giminių prisistatymai, renkami palaikymo balsai.

Portalas Delfi domisi visų laikų garsiausiomis šalies giminėmis ir naujienų portale dalinasi istorijomis, kuriose atsiskleidžia jų išskirtiniai bruožai. Šios istorijos susilaukė labai didelio skaitytojų susidomėjimo.

DELFI direktorius Vytautas Benokraitis džiaugiasi, kad „Giminių festivalis“ suburs skirtingų kartų žmones, kurie įsitikins, kiek daug bendro turi tarpusavyje. Anot jo, ši kraštiečius suburianti iniciatyva galėtų tapti gražia tradicija.

„Maloniai kviečiame visus dalyvauti ir pasijusti didelės bendruomenės dalimi. Kiekviena giminė turi unikalią istoriją – nepamirškime jų ir dalinkimės jomis“, – sako DELFI direktorius.

Giminių festivalis kviečia dalyvauti „Giminės rinkimuose“ – dalyviu tampa kiekvienas projekto polapyje įkėlęs savo giminės nuotrauką arba herbą ir trumpai pristatęs, kuo jo giminė ypatinga, kokia jos istorija ir pasiekimai. Rinkimai vyks iki rugsėjo 5 dienos, o nugalėtoja taps daugiausiai skaitytojų palaikymo sulaukusi Lietuvos giminė.

„Giminingi mes su šiuo festivaliu jaučiamės ir dėl to, kad „Volfas Engelman“ yra vienintelis bravoras Lietuvoje, kurio pavadinime išlaikytos jo įkūrėjų pavardės. Pavardės mums svarbios dėl tradicijų, kurias puoselėjame ir kurios, tikime, yra savitos ir gyvos kiekvienoje giminėje. Būtų puiku, jei šis festivalis taptų daugelio giminių tradicija susitikti kasmet”, – akcentavo M.Horbačauskas.

 

Daugiau informacijos apie festivalį:  www.g2018.lt

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content