Rugsėjį Kaunas pasitiks su nauju darželiu aleksotiškiams

Kaunas toliau plečia vaikų darželių tinklą. Netrukus duris atvers iš pagrindų renovuotas naujas darželis, įsikūręs sparčiausiai augančiu Kauno mikrorajonu laikomame Aleksote. Tai bus naujas lopšelio-darželio „Dvarelis“ filialas, kuriame 6 naujai suformuotas grupes galės lankyti apie 100 vaikų.

Nuo 1950-ųjų veikiantis Kauno vaikų darželis „Dvarelis“ rugsėjo 13-ąją savo 68 metų veiklos sukaktį pasitiks su dideliais pokyčiais. Jo auklėtinių gretos ūgtelės bemaž 4 kartus. Vaizdingoje vietoje ant Aleksoto kalno, greta funikulieriaus, įsikūrusi įstaiga iki šiol veikia istoriniame poeto Maironio statytame name Amerikos lietuvių gatvėje. Tai yra architektūrinis paminklas. Iki šiol čia tebuvo viena darželinukų ir antra mišri priešmokyklinė grupė. Iš viso „Dvarelio“ darželį šiuo metu lanko 40 vaikų.

Priims ir lopšelinukus

Prie šios įstaigos prijungus pastatą, esantį J. Kumpio g. 1, jame įsikurs 4 lopšelio ir 2 darželio grupės. Taigi nuo šiol įstaiga pagaliau priims ir lopšelinukus. Naujosios patalpos jau baigiamos įrengti iš pagrindų atstatytame ir rekonstruotame dviejų aukštų pastate. Bendras patalpų plotas padidės beveik keturis kartus – nuo 397 iki 1525 kvadratinių metrų.

„Naujų vietų poreikis Aleksoto lopšeliuose-darželiuose pastaruoju metu ypač ryškus. Tai yra sparčiausiai besiplečiantis miesto mikrorajonas, kuriame kuriasi daug jaunų šeimų. Turime pasirūpinti, kad jos čia jaustųsi patogiai ir gautų kokybiškas miesto teikiamas paslaugas. Jau kuris laikas Kaune nebėra vietų trūkumo darželiuose, tačiau stengiamės, kad jie būtų kuo arčiau kauniečių“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Vyksta pagal grafiką

Vicemerės žodžius apie būtinybę didinti vietų skaičių patvirtino ir vaikų darželio „Dvarelis“ direktorė Irena Gabševičienė: „Šis miesto sprendimas labai pradžiugino ne tik mus, bet ir visus aleksotiškius bei aplinkinius gyventojus. Apie tai jau seniai svajojome. Darbai vyksta pagal grafiką, tad tikimės Rugsėjo 1-osios šventę rengti ir naujame pastate. Šiai dienai visos grupės jau pilnai suformuotos. Darželinukams labai trūksta vietų Kauno rajone, todėl daugelis mėgina pakliūti pas mus.“

Naujasis darželio pastatas įrengiamas laikantis visų šiuolaikinių standartų ir reikalavimų. Siekiama sukurti palankias sąlygas tiek auklėtiniams, tiek ir darbuotojams. Moderniai įrengtoje virtuvėje bus gaminamas maistas pagal naujausius reikalavimus atitinkančius valgiaraščius. Taip pat bus įrengtos atskiros erdvės muzikai, sporto veikloms, judriesiems žaidimams su išmaniosiomis grindimis, o greta pastato iškils lauko žaidimų aikštelė.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content