Kauno VI fortas artėja ateities vizijos link: netrukus čia užvirs rekonstrukcijos darbai

Greta K. Baršausko gatvės ir Pramonės prospekto žiedinės sankryžos esančiame Kauno tvirtovės VI forte šiemet ketinama pradėti rekonstrukcijos darbus. Pastaruoju metu vis labiau atgyjančioje 12 hektarų forto teritorijoje jau kitąmet lankytojų lauks karinės technikos ekspozicija.

„Fortą norime pritaikyti visuomenės ir turizmo poreikiams, kad jis būtų gyvas, o čia atvykę lankytojai gautų daug įdomios informacijos bei turiningai praleistų laiką. Visi formalumai bei procedūros darbams organizuoti jau prasidėjo, tad realiai veiksmas forto teritorijoje startuos jau artimiausiu metu“, – teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Tarp svarbiausių forto sutvarkymo darbų numatyta sutvarkyti pastatus – kaponierių ir kordegardą, sumontuoti bei atnaujinti inžinerinius tinklus, įrengti privažiavimą ir automobilių stovėjimo aikštelę. Projekto metu bendradarbiaujama su Daugpilio miesto savivaldybe, siekiant skatinti regioninį turizmą, užtikrinant kultūros paveldo objektų išsaugojimą.

Projekto partneriai Latvijoje savo ruožtu atliks Daugpilio fortų 7 bastiono rekonstrukciją ir įsigis forto priežiūrai reikalingą įrangą. Tiek Kaunas, tiek ir Daugpilis planuoja kartu rengti ir platinti informaciją apie turizmo galimybes šiuose regionuose lankantis atnaujintuose kultūros paveldo objektuose.

Atnaujinti VI fortą planuojama iki kitų metų pabaigos. Projektas finansuojamas Kauno miesto savivaldybės ir  Europos Sąjungos lėšomis.

Nemažą dalį paruošiamųjų darbų čia jau yra atlikusi Kauno miesto savivaldybė. Jie buvo būtini norint susigrąžinti sostinėje buvusią senovinės karinės technikos ekspoziciją. Praėjus dešimtmečiui pusantro šimto istorinių eksponatų parvežti į VI forto teritorijoje besikuriančią Vytauto Didžiojo karo muziejaus karo technikos ekspoziciją.

Planuojama, kad jau kitais metais lankytojai galės apžiūrėti čia surinktus skirtingo kalibro ginklus, sunkiąją artileriją, įvairaus tipo transporto priemones, inžinerinę techniką, šarvuočius, karinius katerius, radiolokatorius, ryšių bei navigacijos priemones ir netgi tankus „T-55“ ir „T-72“.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content