Kaunas pradeda partnerystę su Airijos švietimo ir mokslo specialistais

Lietuvoje su oficialiu vizitu viešintis Airijos prezidentas Michaelis D. Higginsas pažymėjo naujo reikšmingo bendradarbiavimo pradžią su Kauno miestu ir visa Lietuva. Per iškilmingą priėmimą Kauno rotušėje pasirašyti trys susitarimai mokslo ir švietimo srityje.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas oficialiu susitarimu pradeda bendradarbiavimą su Airijos nacionaliniu universitetu. Tuo metu Kauno pedagogų kvalifikacijos centras užmezgė dalykinius ryšius su Korko miesto švietimo paramos centru, o greta sudarė trišalę sutartį tarp Kauno Veršvų gimnazijos ir Korko lituanistinės mokyklos „Banga“.

„Šie susitarimai – solidus mūsų veiklos pripažinimas bei įvertinimas. Rūpindamiesi Kauno pedagogų kvalifikacija tuo pačiu nuolat stengiamės tobulėti ir patys. Turėdami betarpišką ryšį su Airijos kolegomis neabejotinai įgysime naujų patirčių, kurių rezultatai turėtų atsiliepti ir kasdieniame darbe, gerinant švietimo paslaugų kokybę“, – sakė Kauno pedagogų kvalifikacijos centro direktorė Rasa Bortkevičienė.

Pasak jos, bičiulystė su Korko miesto švietimo įstaigomis kauniečių iniciatyva prasidėjo dar pernai, o šių metų vasarį Kauno švietimiečių delegacija, vadovaujama mero pavaduotojos Rasos Šnapštienės, jau dalyvavo pirmojoje stažuotėje. Ši viešnagė padėjo pagrindą tolesniam bendradarbiavimui keičiantis pažangia tarptautine patirtimi tarp giminingų organizacijų. Stiprinant ryšius tarp valstybių ir miestų ženkliai prisidėjo Lietuvos ambasadorius Airijoje Egidijus Meilūnas.

„Šios sutartys tarp Airijos ir Kauno švietimo bei mokslo institucijų neabejotinai prisidės prie draugiškų santykių plėtros“, – įsitikinęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kaunas turi artimų kultūrinių sąsajų su Airijos Golvėjaus miestu, kuris 2020 metais taps Europos kultūros sostine. Kaunas šį titulą perims 2022-aisiais. Taigi abiem atvejais pasirengimas tam įgauna vis didesnį pagreitį.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content