Karšto vandens skaitiklių būklė ir rodmenys Kaune bus tikrinami mobiliaisiais įrenginiais

Nuo šių metų birželio 11 dienos buitinių karšto vandens skaitiklių būklei ir rodmenims butuose tikrinti AB „Kauno energija“ pradėjo naudoti mobiliuosius įrenginius – planšetinius kompiuterius. Nuo šiol bendrovės darbuotojai, atvykę pas vartotojus patikrinti karšto vandens skaitiklio, neberašys popierinių patikros aktų, o fiksuos skaitiklio rodmenis ir būklę planšetiniame kompiuteryje.

Į planšetinį kompiuterį įdiegta speciali programinė įranga internetu susieta su apskaitos sistema. Ji leidžia atsisakyti popierinių patikros aktų pildymo bei tolesnio jų tvarkymo bei duomenų suvedimo į apskaitos sistemą. Darbuotojui, atvykusiam patikrinti skaitiklio, pakanka suvesti realius jo rodmenis ir šie iškart perduodami į apskaitos sistemą.

Programa automatiškai generuoja elektroninį karšto vandens apskaitos prietaiso eksploatavimo sąlygų ir rodmenų patikros aktą.

AB „Kauno energija“ Kontrolės skyriaus vadovas Tomas Janušas sako, kad taip bus taupomos darbo sąnaudos, nebereikės popierinių aktų, visi patikros bei duomenų apskaitos veiksmai bus atliekami gerokai operatyviau bei tiksliau.

Perdavimo grandyje apskritai nebus jokio žmogaus įsikišimo, tad klaidos tikimybė sumažinta iki minimumo.

Be išvardytų funkcijų, programa dar leis sutikrinti, kokia turi būti konkretaus skaitiklio plomba, koks jo numeris, leis nufotografuoti patį skaitiklį, kad galima būtų fiksuoti jo būklę.

Pasak T. Janušo, įdiegus šią naują technologiją, modernėja ne tik kontrolierių, bet ir visos bendrovės darbas.

Bendrovė šią modernią kontrolinių patikrinimų technologiją įsidiegė pirmoji Kaune ir viena iš pirmųjų komunalinių paslaugų įmonių Lietuvoje.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content