Dėl F2 vandens formulių lenktynių – laikini eismo ribojimai

Jau šį savaitgalį Kauno mariose startuoja 2018 metų Pasaulio F2 vandens formulių čempionatas. Šiemet grandiozinio renginio organizatoriai atliko eilę pakeitimų, kad žiūrovams būtų patogiau atvykti į renginio vietą, o miestiečiai patirtų kuo mažiau nepatogumų.

Prognozuojama, kad į neeilinį renginį plūs tūkstančiai žiūrovų, tad transporto problemų gali kilti.

Žiūrovams bus patogiau

F2 lenktynės Kauno mariose pernai vyko pirmą kartą.

„Šiemet geriau pasirūpinome žiūrovų automobilių statymu. Automobilius bus galima parkuoti T. Masiulio gatvėje, iš abiejų pusių pirmoje eismo juostoje lygiagrečiai. Žiūrovai su vaikais galės pramogauti specialiai varžybų teritorijoje įrengtame batutų ir atrakcionų parke, planuojamos kitos smagios pramogos. Dėkojame Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondui (Kūno kultūros ir sporto departamentui prie LR Vyriausybės), Kauno miesto savivaldybei, visiems rėmėjams už pasitikėjimą ir skirtą finansavimą“, – teigia lenktynių organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Nors šiemet automobiliams bus skirta daugiau vietų, organizatoriai į renginį rekomenduoja atvykti viešuoju transportu. Specialiai šio renginio metu pratęsti 5, 7 ir 12 numerių troleibusų maršrutai, kurie kursuos iki pat T. Masiulio gatvėje esančios Kauno marių aikštelės.

„Troleibusai nuveš tiesiai į renginio vietą“ – sako M. Mačiulaitis.

Pernai lenktynių metų buvo laikinai uždarytas Kauno hidroelektrinės tiltas, šiemet dėl žiūrovų patogumo šio sprendimo atsisakyta.

„Tiltas bus atviras viso renginio metu, tačiau greitis bus ribojamas. Atsiprašome visų miestiečių dėl laikinų nepatogumų“, – sako M. Mačiulaitis.

Šiemet bilietai į lenktynes bus gerokai pigesni – vienos dienos bilietas kainuos 7 Eur, dviejų dienų – 12 Eur. Vaikai iki 10 metų su suaugusiais bus įleidžiami nemokamai.

Lenktyniaus elitas

Pasibaigus registracijai į varžybas paaiškėjo, kad į Kauną atvyksta daugiau nei 30 pilotų iš viso pasaulio. Tarp jų bus ir lietuvis Edgaras Riabko.

Įdomu, kad naujame čempionate bus kaip niekada daug naujokų, kurie sieks sudaryti konkurenciją patyrusioms F2 žvaigždėms. Būtent naujokų ir senbuvių akistatos yra didžiausia naujojo sezono intriga, kuri prasidės laikinojoje sostinėje.

Į laikinąją sostinę atvyksta pilotai iš visos Europos, JAV, Australijos, Jungtinių Arabų Emiratų (JAE).

Kartu su F2 vandens formulių lenktynėmis vyks ir gliserių „FR-1000” Europos čempionato pirmasis etapas, kuriame dalyvaus ir lietuvis Tomas Marcinkus.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content