Kaune startuoja atvirų durų dienos „Darželiai kviečia“

Būsimus darželinukus ir priešmokyklinių grupių auklėtinius auginantys kauniečiai šią savaitę turi galimybę gyvai ir iš arti susipažinti įstaigomis, jų darbo metodika bei personalu. Nuo pirmadienio Kauno ikimokyklinėse įstaigose, mokyklose-darželiuose ir kitose švietimo įstaigose, vykdančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, vyksta atvirų durų dienos „Darželiai kviečia“.

„Kviečiame šeimas, namuose auginančias mažamečius vaikus, pasinaudoti puikia proga parinkti vaikui tinkamiausią ugdymo įstaigą. Gyvas įspūdis ir galimybė betarpiškai pabendrauti su vaikų darželių bei priešmokyklinių įstaigų darbuotojais leis susidaryti objektyvią nuomonę ir atitinkamai lengviau nuspręsti, kur leisti savo atžalas“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Pašnekovas atkreipė dėmesį, kad priešmokyklinis ugdymas yra privalomas. Tai reiškia, jog visi šešiamečiai, prieš eidami į pirmąją klasę, turi pasiruošti mokyklai metus laiko mokydamiesi pagal priešmokyklinio ugdymo programą.

„Taigi raginame visus 2012 metais gimusių kauniečių tėvelius ar globėjus iki gegužės pabaigos suskubti pateikti prašymus švietimo įstaigoms, turinčioms priešmokyklines grupes. Tokios grupės veikia visose Kauno ikimokyklinėse įstaigose ir mokyklose-darželiuose, taip pat mokyklose-daugiafunkciuose centruose ir kai kuriose bendrojo ugdymo mokyklose. Kadangi priešmokyklinį ugdymą remia valstybė, ugdymas šiose grupėse yra nemokamas“, – paaiškino V. Mažeika.

Mažųjų kauniečių tėveliams įstaigų durys bus atviros gegužės 14-18 dienomis nuo 10 iki 18 valandos.

Visus įstaigų adresus ir kitą aktualią informaciją apie ikimokyklinį bei priešmokyklinį ugdymą galima surasti Kauno miesto savivaldybės interneto svetainėje Kaunas.lt, skyrelyje „Švietimas“.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content