Pirmasis Kaune visuomeninių organizacijų bendradarbystės centras atveria duris naujakuriams

Panemunėje baigiamos renovuoti buvusios mokyklos patalpos virto moderniu bendradarbiavimo centru. Čia veiklų bei socialinių paslaugų ras ne tik vietos bendruomenė, bet ir visi kauniečiai. Greta bibliotekos ir  seniūnijos į atsinaujinusias erdves keliasi mieste veikiančios nevyriausybinės organizacijos. Kol kas dar yra laisvų patalpų ir naujakuriams.

„Miestas patenkino vietos bendruomenės norą sukurti centrą su realiai veikiančia bendradarbiavimo erdve. Dažnai organizacijos veikia principu „kiekviena – sau“, vengia tarpusavio bendrystės. Naujajame Panemunės centre organizacijos ne tik gaus patalpas, bet ir įgis naujas galimybes veikti išvien, kurti naujas paslaugas, socialinius produktus, kurių žmonėms reikia. Toks modelis jau pasiteisinęs vakaruose. Naujakuriai čia dirbs kokybiškose patalpose su pasitarimų salėmis ir kita reikiama infrastruktūra, o gyventojai ras platų paslaugų spektrą vienoje vietoje“, – sakė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Ji pakvietė įvairias Kaune veikiančias nevyriausybines organizacijas įvertinti galimybę įsikurti ir aktyviau plėtoti savo veiklas būtent Vaidoto g. 115 pažymėtame vadinamajame hub‘e. Šiai dienai patalpos jau kapitaliai suremontuotos iš vidaus. Dabar vyksta pastato išorės renovacija – šiltinamos sienos, atnaujinamas stogas ir fasadas. Vėliau ketinama sutvarkyti ir pastato aplinką. Kadangi šie darbai vyksta šiltuoju metų laiku, nuspręsta nelaukti jų pabaigos ir jau dabar leisti čia įsikelti naujakuriams.

Naujajame centre jau įsikūrė Priklausomybės ligų specialistų asociacija, Kauno diabetikų klubas „Insula“, asociacija „Kauno senjorai“, viešoji įstaiga „Atsakinga šeima“, klubas „Bičiulės“ ir Kauno apskrities moterų krizių centras. Greta pastarųjų šešių organizacijų vietos turėtų užtekti dar bent keturioms.

„Šių patalpų labai laukėme. Beveik du dešimtmečius dirbome tiesiog palėpėje. Pagaliau turime pakankamai erdvės, o svarbiausia – du konsultacinius kabinetus. Pas mus dirba daug specialistų – du psichologai, teisininkas, socialiniai darbuotojai, kuriems reikėjo atskirų erdvių. Dabar jas turime ir tuo ypatingai džiaugiamės“, – kalbėjo jau dvi savaites čia dirbanti Kauno apskrities moterų krizių centro vadovė Naura Daukšienė.

Viename psichologės kabinete sukurtas kampelis vaikams. Jį įrengti padėjo „Veiklių mamų klubas“, tam skyręs labdaros akcijos metu surinktas lėšas. Iš viso Moterų krizių centras užims apie 70 kvadratinių metrų plotą.

Panašioje erdvėje jau šeimininkauja ir Priklausomybių konsultacinis punktas. Trejus metus Kaune veikianti organizacija šimtams žmonių padėjo išsivaduoti iš priklausomybių, teikė paramą jų šeimų nariams ir artimiesiems. Naujose ir šviesiose patalpose bendraminčių susitikimai vyksta net sekmadieniais.

Tai pirmasis tokio pobūdžio bendradarbystės centras Kauno mieste. Čia apsilankę kauniečiai gaus ne tik platų bei naudingą socialinių paslaugų kompleksą, bet ir ras aktyvaus bei turiningo laisvalaikio veiklų.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content