Kauno centras vėl virsta milžiniška statybų aikštele

Sugrįžus pavasariui Kaune įsibėgėja miesto tvarkymo darbai. Šiuo metu daugiausiai „Kaunas tvarkosi“ ženklų ir dirbančių kelininkų galima rasti centrinėje miesto dalyje, kuri virsta didžiule statybų aikštele. Miesto tvarkdariai kauniečių iš anksto atsiprašo už neišvengiamus, bet laikinus nepatogumus.

„K. Donelaičio gatvės remontas bus atliekamas keliais etapais. Pirmiausia bus atnaujintas Kauno valstybinės filharmonijos pusėje einantis šaligatvis iki Maironio gatvės. Vėliau kelininkai persikels į kitą gatvės pusę. Darbus pradėjome nuo E. Ožeškienės gatvės, kur kelininkai šiuo metu ardo susidėvėjusius gatvės bortus, išklypusias šaligatvio plyteles“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Lygiagrečiai darbai vyks ir Maironio gatvės atkarpoje tarp K. Donelaičio iki V. Putvinskio gatvių bei Gedimino gatvėje. Važiuojamosios šių gatvių dalies asfaltavimas numatytas liepos – rugpjūčio mėnesiais, kuomet automobilių srautas mieste būna stipriai sumažėjęs.

„Siekdami kauniečiams sudaryti kuo mažiau nepatogumų, šaligatvius tvarkome atskirais etapais. Užbaigę kiekvienos gatvės šaligatvį vienoje pusėje, tik tuomet kelsimės į kitą pusę. Šaligatvių stilistiką išlaikysime tokią pat kaip A. Mickevičiaus ar Miško gatvėse. Tai reiškia, kad šaligatvis bus išklotas naujomis plytelėmis, o įvažiavimai į kiemus išgrįsti trinkelėmis“, – pabrėžė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Netrukus bus pradėta ir Laisvės alėjos rekonstrukcija. Konkursą laimėjusios kompanijos „Kauno tiltai“ ir „Autokausta“ šiuo metu derina paskutines darbų grafiko detales. Šiuo metu Kaune vyksta J. Pabrėžos, Vilties, Prancūzų, Verkių gatvių bei Savanorių prospekto rekonstrukcijos. Sunkioji technika darbuojasi ir Nemuno krantinėje, kur vietoje senų betoninių plokščių bus paklota ilgaamžė monolitinė betono danga. Dviračių mėgėjams pritaikomos Partizanų ir Veiverių gatvės, kur tiesiami dviračių takai. Paprastasis gatvių remontas apėmęs Sniegenų, Žvirblių, Žiedų gatves ir Lakūnų plentą.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content