Kauniečius pasitinka atsinaujinusi Girstupio biblioteka

Šiandien po beveik pusę metų trukusio remonto kauniečiams duris atvėrė atnaujintas Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Girstupio padalinys, esantis Kovo 11-osios g. 24. Atidarymui ši diena pasirinkta neatsitiktinai – šiandien minima Pasaulinė knygos diena, prasideda 18-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurios šūkis – „Kartu mes kuriame ateitį“.

Bibliotekos lankytojams pristatyta atnaujinta skaitykla, vaikų erdvė bei kompiuterinės darbo vietos. Taip pat pertvarkytas knygų fondas, įkurtos atviros mokyklinio amžiaus vaikams ir jaunimui skirtos kūrybinės techninės dirbtuvės. Ši netradicinė erdvė kviečia mokyklinio amžiaus vaikus ir jaunimą atskleisti savo kūrybiškumą ir techninius įgūdžius tampant išradėjais, konstruojant robotus ar kitus elektronikos prietaisus, seną nenaudojamą techniką prikeliant naujam gyvenimui kitais pavidalais. Vos tik pristatytos, dirbtuvės iškart susilaukė moksleivių dėmesio.

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos direktorė Nomeda Domeikienė, sveikindama susirinkusius svečius, išreiškė viltį, kad atnaujintą biblioteką atras ne tik pasiskolinti knygų ar pavartyti spaudą sumanę žmonės, tačiau ir tėvai su mažais vaikais, bendruomenės, menininkai bei knygų autoriai. Ji kvietė kiekvieną bibliotekos lankytoją ir bendruomenės narį prisidėti kuriant ateities biblioteką.

Pasak bibliotekos vadovės, infrastruktūros gerinimas yra vienas prioritetinių įstaigos tikslų. Vien per praėjusius metus Kauno mieste atnaujinti šeši bibliotekos padaliniai. Tai leidžia teikti kokybiškas paslaugas lankytojams, o atnaujintos patalpos kauniečiams daug jaukesnės ir patrauklesnės. Be to, didinamas ir bibliotekos paslaugų prieinamumas – visi atnaujinti bibliotekos padaliniai pritaikyti neįgaliesiems.

Girstupio bibliotekoje šventiniai atidarymo renginiai tęsis visą šią savaitę. Jų programą galima rasti internete, paspaudus čia.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content